Două şcoli vor fi reabilitate termic prin soluţii inteligente româno-elveţiene

Două şcoli vor fi reabilitate termic prin soluţii inteligente româno-elveţiene

În vara anului trecut au fost semnate contractele de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea termică a clădirilor de la Şcoala Gimnazială nr. 4 și a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, prin programul de Cooperare Româno Elveţian.

Proiectul este acum în faza de elaborare a documentaţiilor, iar Municipalitatea aşteaptă din partea operatorului economic care a câştigat licitaţia să-i fie predat proiectului tehnic pentru lucrările de reabilitare termică la Şcoala Gimnazială nr.4 din cartierul Răcădău, astfel încât, până la finele lunii, să poată fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

„În zilele următoare vom trimite o adresă către conducerea unităţii şcolare prin care anunţăm intenţiile noastre, astfel încât să se poată organiza activitatea de învăţământ în şcoală”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Valoare reabilitării cu soluţii inteligente a Şcolii Gimnaziale nr. 4, este de 2.530.272 lei, fără TVA.

A doua unitate care va intra în curând în reabilitare termică este Colegiul Naţional Grigore Moisil, unde au fost obţinute deja avizele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii Braşov.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii să putem depune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a adăugat Sorin Toarcea.

Valoarea lucrărilor în acest caz este de 4.232.124 lei, fără TVA (5.036.227 lei, cu TVA).

Lucrările prevăzute pentru cele două unităţi de învăţământ vizează, printre altele, izolarea cu vată bazaltică a faţadelor, finisaje cu plăci ceramice, aplicare de vopsea izolatoare la interior, înlocuirea ferestrelor cu tâmplărie cu două rânduri de geam low-e+Ar, iluminat interior prin tehnologie LED, izolarea teraselor, branşarea la sistemul centralizat de încălzire şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu energie electrică, termică şi apă.

Totodată, la cele două şcoli se vor instala sisteme speciale de ventilare cu recuperare de căldură.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.