Imagini rare cu un râs au fost surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului (Video)

Imagini rare cu un râs au fost surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului (Video)

După ce în urmă cu câteva zile, în Parcul Naţional Piatra Craiului, a fost filmată o haită de șapte lupi, acum, o cameră de monitorizare a faunei a surprins imagini rare cu un râs, la trei ani după ultima apariţie în zona a unui asemenea exemplar.

Exemplarul de râs a fost filmat după ce specialiștii parcului i-au monitorizat urmele.

„După multe eforturi și incercări, la 3 ani de la precedentul, am reușit să surprindem din nou un ras in Parcul Național Piatra Craiului”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

În Parcul Național Piatra Craiului, specialiștii Romsilva estimează că trăiesc patru exemplare de râs, pe baza monitorizării speciei.

România are una dintre cele mai mari populații de râs din Europa. Râsul (Lynx Lynx) este cea mai mare felină din Europa, atingand greutatea de pană la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru

Râsul este un carnivor extrem de discret și rar poate fi văzut de oameni în libertate. Populația de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent specialiștii estimează o populație de aproximativ 2.600 de exemplare la nivelul întregii țări.

Foto/Video: Facebook /Youtoube – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva – Parcul Național Piatra Craiului

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.