Adrian Lesenciuc şi-a lansat romanul „Cimitirul eroilor” la Braşov

Adrian Lesenciuc şi-a lansat romanul „Cimitirul eroilor” la Braşov

„Romanul a pornit de la un pariu cu mine însumi de a construi un spaţiu cultural” – aceasta este confesiunea lui Adrian Lesenciuc, membru al filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, care şi-a lansat romanul „Cimitirul eroilor”, vineri, la Librăria Şt. O. Iosif din Braşov.

Alături de autor au fost prezente nume mari din literatura română contemporană (Mihaela Malea Stroe, Liliana Ursu, Virgil Borcan), dar şi părintele Cristian Muntean. Lansarea a fost moderată de Augusta Oniţă, director Libris Braşov.

„Cimitirul eroilor” este un roman-parabolă, o lucrare spirituală, care porneşte din interior. Sunt prezentate diverse situaţii de viaţă inspirate din momentele trăite de autor în cadrul armatei.

Părintele Cristian Muntean a subliniat ironia profundă cu care autorul a tratat evenimentele din roman, dar şi subtilităţile teologice. Totodată, Virgil Borcan a remarcat conţinutul exploziv al cărţii, respectiv „umorul spiritual, latent, de subsol”.

Mihaela Malea Stroe a precizat – ca element definitoriu al romanului – libertatea cititorului de a-şi imagina deznodământul întâmplărilor, iar Liliana Ursu a accentuat şi valoarea etică a romanului, nu doar cea artistică.

Cartea urmează să fie lansată şi în Sfântu Gheorghe, apoi în diferite oraşe mari din România.

Timea Prosan

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.