Brașovul se menține în frunte la turism, atât în Regiunea Centru cât și la nivel național

Brașovul se menține în frunte la turism, atât în Regiunea Centru cât și la nivel național

Peste 1 milion de turiști au sosit în Județul Brașov în primele 11 luni ale anului 2017. Astfel, județul nostru ocupă locul al treilea pe țară după numărul de turiști și locul întâi în Regiunea Centru.

Din totalul de 2.353.583 de turişti sosiţi în Regiunea Centru în perioada ianuarie – noiembrie 2017, aproape jumătate, respectiv 1.137.714 au vizitat Județul Braşov.

Dintre aceștia 947.354 au fost turiști români și 190.360 străini, conform datelor transmise de Direcția Județeană de Statistică Brașov.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – noiembrie 2017, în creştere cu 13,7 %, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2016. Durata medie a sejurului a fost de 2,1 zile la turiştii români şi 2,0 zile la cei străini.

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt israelienii, germanii și polonezii. Locurile următoare sunt deţinute de turiştii din Spania, Italia, Regatul Unit și SUA.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – noiembrie 2017, comparativ cu perioada similară din anul 2016, în creştere cu 15,4%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Braşov, în perioada ianuarie – noiembrie 2017 a fost de 25,6% iar faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 a crescut cu 2,4 puncte procentuale.

La hoteluri apartament s-a înregistrat cel mai ridicat indice de utilizare de 36,7%.

În Regiunea Centru, judeţul Braşov ocupă locul I atât la sosiri cât şi la înnoptări cu 43,6%, respectiv 42,2% din totalul sosirilor, respectiv al înnoptărilor regiunii. La nivel naţional, judeţul Braşov ocupa locul al III-lea, după Municipiul Bucureşti şi Constanta.

Loading...
  1. […] nivelul Regiunii Centru, judeţul Braşov rămâne pe primul loc ca număr de turişti, iar la nivel naţional ocupă locul trei ca destinaţie turistică după municipiul Bucureşti şi […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.