Turist accidentat grav la coloană, pe pârtie în Poiana Brașov, în timpul unei drumeții

Turist accidentat grav la coloană, pe pârtie în Poiana Brașov, în timpul unei drumeții

Serviciul Salvamont din Poiana Braşov a trebuit să intervină, marți, în jurul orei 17.15, pe pârtia Drumul Roşu, pentru a acorda primul ajutor în cazul unei persoane care a suferit un traumatism grav de coloană, în timpul unei drumeții pe pârtia de schi.

După ce i s-a acordat primul ajutor, turistul a fost transportat spre baza muntelui spre a fi predata Serviciului SMURD.

Deşi această persoană, ca şi ceilalţi doi turişti din grup, avea echipament adecvat pentru drumeţii, inclusiv bocanci, faptul că a coborât pe pârtie, după lăsarea întunericului, când temeperaturile au scăzut sub 0°C şi pârtia a îngheţat, a avut ca efect producerea acestui accident.

Serviciul Salvamont atrage atenţia că pârtiile se închid la jumătate de oră după oprirea instalaţiilor de transport pe cablu, adică în jurul orei 16:40, iar după aceea accesul pe pârtie se face pe proprie răspundere.

Totodată, roagă schiorii şi snowboarderii să respecte orarul de funcţionare a instalaţiilor şi ora de închidere a pârtiilor şi să nu mai schieze după aceasta oră.

Turiştii ar trebui să folosească, pentru coborârea de pe masiv, doar potecile marcate şi nu pârtiile de schi, deoarece acestea sunt foarte îngheţate, şi după lăsarea noptii crează dificultăţi şi mai mari în ceea ce priveşte aderenţa şi orientarea, care combinate şi cu o lipsă de experienţă, pot genera un risc crescut de accidentare.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via