Mohaci: Solicit o analiză serioasă la Compania Apa

Mohaci: Solicit o analiză serioasă la Compania Apa

La alegerile locale din 2016, în programul pe care îl stabileşte fiecare partid, PSD Braşov aducea în discuţie, la nivelul Consiliului Judeţean, modalitatea reducerii cu 10% a preţului la metrul cub de apă.

„În primele şedinţe ale Consiliului Judeţean, am vorbit în plen despre acest aspect, după care s-a aşternut liniştea. Nu a mai interesat pe nimeni, mai ales după ce numirea Consiliului de Administraţie a fost făcută pe şest. Acum, administraţia locală este supărată pe managementul de la Compania Apa. Exact asta spuneam şi eu atunci, că managementul performant poate ducă la acea reducere a preţului” spune deputatul PSD Mihai Mohaci.

Acesta susține că și povestea cu infrigementul este interesantă, în condiţiile în care la rapoartele solicitate în cadrul Prefecturii Braşov, aferente anului 2015, jumătate dintre comunele județului nu aveau apă curentă sau canalizare într-o formă combinată. Şi să nu uităm că Braşovul este un județ urbanizat.

„Păi, ce facem până la urmă? Este bine să comentăm în al 12-lea ceas sau doar o facem pentru că dorim o schimbare şi nu o analiză responsabilă? Solicit celor doi actori, Consiliul Judeţean şi Primăria Braşov (acţionarii majoritari), o analiză serioasă privind posibilitatea unui management ce să ducă la scăderea preţului (la metrul cub de apă şi a preţului la canalizare). Nu plouă mai mult decât în anii anteriori, dar preţul la canalizare a crescut de mii de ori din anul 2000, iar apa o avem lângă noi. Şi să nu uitam de pompele de la Prejmer care pot vinde apă la prețuri mai mici decât cele din Acumularea Tărlung. Acestea nu sunt folosite decât într-un procent infim sau în situaţii de criză, şi ajung în acest fel să se colmateze, multe dintre ele. Cele funcţionale sunt obligate să deverseze apa în râul Olt, apă de cea mai bună calitate care este extrasă de la mare adâncime, este drept, printr-un proiect inteligent dinainte de ’89”, a declarat Mohaci.

Deputatul PSD speră ca anul 2018 să fie un an în care preţul apei, cel puţin, nu va mai creşte, iar braşovenii merită să fie informaţi despre costurile reale de la Compania Apa Braşov.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.