Bătrân căzut într-o râpă, salvat de jandarmi

Bătrân căzut într-o râpă, salvat de jandarmi

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, în drum spre Mănăstirea Colții Chiliilor (unde desfășura activități în folosul lăcașului de cult), a căzut într-o prăpastie și a zăcut o perioadă bună inconștient.

În data de 9 ianuarie 2018, la ora 19.32, dispeceratul IJJ Brașov a primit un apel prin Serviciul 112 prin care se semnala că o persoana în vârstă de 78 ani este dispărută în zona dintre Zărnești și Mănăstirea Colții Chiliilor. La momentul apelului nu se putea lua legătura cu persoana dispărută.

S-au constituit mai multe echipe formate din jandarmi, polițiști, lucrători de la ISU Brașov, salvamontiști și localnici, care au făcut eforturi supraomenești pentru a găsi persoana sau măcar indicii despre situația acesteia.

„Acțiunea a fost îngreunată de faptul că s-a desfășurat noaptea, într-o zonă nu tocmai prietenoasă. În jurul orei 04.00, forțele participante au luat decizia de a sista căutările și de a le relua la ora 7.00. Echipa de jandarmi condusă de către plt. maj. Bucșoiu Ioan a continuat să caute benevol, deși misiunea se sistase temporar, și în zona «După Bârsa» eforturile acesteia fiind răsplătite în jurul orei 5.17, când au găsit persoana în cauza in stare de semi-inconștiență, cu mai multe leziuni ca urmare a căderii de aproximativ 50 m într-o vale, dar în viață”, a declarat mr. Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al jandarmilor braşoveni.

Bătrânul a fost dus acasă, unde paramedicii de la SMURD i-au analizat starea de sănătate.

Pe lângă misiunea de căutare-salvare a bătrânului de 78 de ani din Zărnești, jandarmii montani au desfășurat de asemenea alte două astfel de misiuni.
Jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Postăvaru au intervenit pentru a aduce în siguranță doi turiști, de 32 de ani respectiv 23 de ani, cu domiciliul în Bârlad și Iași, aceștia aflându-se pe Drumul Roșu din masivul Postăvaru, în apropierea bazinului de apă, nefiind accidentați.
De asemenea, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Râșnov au intervenit în zona Valea Priviței, pe drumul care duce la Cabana Diham, pentru a aduce în siguranță doi turiști de 61 de ani și respectiv 35 de ani, cu domiciliul în București, de asemenea nici aceștia nu au suferit accidentări, fiind doar rătăciți.
Cei patru turiști nu au solicitat îngrijiri medicale, mulțumind jandarmilor montani pentru sprijin și pentru intervenția în vederea aducerii lor în siguranță în stațiunile montane Poiana Brașov și Râșnov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.