Peste 150 de persoane au fost accidentate pe pârtiile din Poiana Brașov, de la deschiderea sezonului

Peste 150 de persoane au fost accidentate pe pârtiile din Poiana Brașov, de la deschiderea sezonului

Numărul accidentelor produse pe domeniul schiabil şi pe pârtia de săniuş din Poiana Braşov a crescut de la o zi la alta.

De la începutul sezonului de schi, adică din 30 noiembrie 2017, până sâmbătă inclusiv, în condiţiile în care timp de cinci zile, în perioada 4-8 decembrie, acesta a fost întrerupt, salvamontiştii din staţiune au avut în medie 13-15 intervenţii pe zi, în cazul unor persoane care s-au accidentat pe pârtii.

Până sâmbătă, 176 de persoane au fost rănite. Majoritatea au suferit traumatisme ale feţei sau ale membrelor. Au fost şi cazuri mai grave în care schiorii au suferit chiar fracturi, iar 70 de persoane au ajuns la spital, notează Adevarul.

Numai în cursul zilei de vineri s-au înregistrat un număr de 14 accidente, iar sâmbătă, până la ora 12,00, salvamontiştii au intervenit în 12 cazuri, dintre care una a fost determinată de un caz grav, pe pârtia Lupului și alta, la fel de complicată, pe pârtia de săniuș.

Tot sâmbătă, cei de la Salvamont s-au confruntat cu o situație deosebită: nu mai puțin de cinci intervenții simultane.

Ca urmare, salvamontiștii fac un apel către turiști să respecte regulile valabile pe orice pârtie, să schieze în funcție de pregătirea fiecăruia și să respecte marcajele, inclusiv cele referitoare la dificultatea fiecărei pârtii în parte.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.