Canionul „Șapte Scări”, închis publicului

Canionul „Șapte Scări”, închis publicului

Până în 19 ianuarie 2018, Canionul „Șapte Scări” este închis pentru vizitare, fiind executate lucrările de întreținere anuală, se arată într-un comunicat semnat de directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, Sorin Hermeneanu.

Canionul „Șapte Scări” din Masivul Piatra Mare, în apropiere de Brașov, este considerat un loc unic în țară, cu căderi succesive de apă ce se prăvălesc pe pereții verticali, cățărări de zeci de metri pe scări înclinate sau verticale, dar și cu un zgomot asurzitor al apei.

Canionul a fost reabilitat în totalitate și redeschis în noiembrie 2013. Scările și pasarelele sunt din fier zincat. În cuprinsul canionului există șapte cascade, cea mai înaltă fiind de 35 de metri. Obiectivul turistic reprezintă niște scări săpate în calcar, având o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 60 de metri, la o altitudine de 950 de metri.

Defileul este format din șapte trepte între 2,5 și 15 metri, care îi dau numele, și care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent al râului Șipoaiei, este crescut.

În perioada de iarnă, canionul este deschis doar în weekend.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.