Ce e bine să faci în noaptea dintre ani pentru a avea noroc în 2018

Ce e bine să faci în noaptea dintre ani pentru a avea noroc în 2018

Tradiţiile încă se mai respectă, mai ales în preajma Crăciunului şi Anului Nou. Se spune că ce îmbraci și ce mănânci îți poate influența tot anul.

Pe mesele de sărbătoare se pun bucate cu semnificaţii aparte, care să aducă noroc, sănătate şi bogăţie.

Tradiţia spune că de Anul Nou este bine să se consume peşte. Cei care vor face lucrul acesta, vor trece mai uşor printre greutăţile anului care vine, precum peştele prin apă. Mai mult, solzii peştelui semnifică bani.

Şi strugurii au o semnificaţie aparte în seara de Revelion. Fiecare din cele 12 boabe de struguri consumate de Revelion semnifică prosperitatea în cele 12 luni ale anului care vor urma.

De Revelion, poartă o piesă vestimentară roșie (de preferință lenjerie). Se spune că aceasta culoare aduce noroc. Tot pentru noroc, ar fi bine să porți ceva nou atât în noaptea dintre ani, cât și în prima zi din an, astfel încât să te reînnoiești din toate punctele de vedere.

La miezul nopții e bine să ai bani în buzunar. Se spune că atunci vei avea și în anul care urmează. În plus, conform superstițiilor, nu ar fi bine să cheltui bani nici în ajun de Anul Nou, dar nici în prima zi a anului care urmează.

Pentru un an îmbelșugat se mai spune că nu trebuie să ieși din casă, la miezul nopții, fără câteva boabe de grâu sau de orez în buzunar.

Tot la miezul nopții, nu uita să-ți pui o dorință. Dorința pusă la miezul nopții de Revelion are toate șansele să se împlinească.

Se mai spune că obiectul pe care îl ții mână de Anul Nou, la 12 noaptea sau cel pe care pui mâna imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vieții tale în anul care vine. Dacă ții bani în mână, vei merge bine cu banii tot anul, dacă îți ții iubita/ iubitul de mână, îți va merge bine cu dragostea tot anul, dacă vei avea paharul în mână, va fi un an vesel.

Pentru a nu te confrunta cu boli în anul care vine, noapte dintre ani nu trebuie să te prindă fără un vâsc deasupra ușii de la intrare. Pentru noroc și belșug e bine să ai pe masă crenguțe de vâsc.

Dacă veţi primi musafiri în noaptea de Revelion, prima persoană care intră în casă trebuie să fie bărbat, ca să vă bucuraţi de protecţie tot anul.

Foto: capital.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.