Protest spontan la Casa de Pensii Braşov

Protest spontan la Casa de Pensii Braşov

Luni dimineaţă, angajaţii de la Casa Judeţeană de Pensii Braşov au refuzat să lucreze şi la această oră are loc un protest spontan. Funcţionarii au refuzat să intre în birouri şi sunt în faţa sediului CJP, unde stau de vorbă cu conducerea instituţiei.

Oamenii sunt nemulţumiţi că, deşi fac parte din aceeasi clasă ocupațională ca funcţionarii publici din alte instituţii, retribuţia lor este mult mai mică.

De asemenea, protestatarii solicita și deblocarea angajării pe posturi, pentru ca sunt persoane care ies la pensie, iar volumul de munca, supradimensionat deja la aceasta ora, ajunge sa blocheze activitatea institutiei.

Protestul spontan al angajaților Casei de Pensii Brașov s-a încheiat după două ore, aceștia intrând, la ora 10.00, în instituţie.

Potrivit liderului de sindicat al angajaţilor, Adriana Cătană, protestul a fost unul spontan, nefiind organizat de sindicat.

„A fost vorba despre un protest spontan de două ore. Nemulţumirile sunt legate de blocarea posturilor pe 2017, pe măsură ce personalul ieşea la pensie locurile rămâneau neocupate, dar şi de alinierea salariilor funcţionarilor publici, iar, pe grila unică, noi suntem sub toate instituţiile din Braşov“, a spus liderul de sindicat.

Angajaţii nu au decis încă dacă vor organiza alte acțiuni de protest.

Revenim cu amănunte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate