Scenarii pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Scenarii pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a prezentat vineri Studiul de Fundamentare privind realizarea Aeroportului Brasov, studiu prezentat de către consultantul selectat de Consilul Judeţean Braşov.

Studiul include o noua proiectie a traficului (pornind de la 114.000 pasageri in primul an de operare) precum si analiza a patru scenarii de continuare si finalizare a aeroportului, investitii plus operare.

Una dintre variante este finanţarea, construirea şi operarea aeroportului de la Ghimbav din fonduri publice. O a doua prevede constituirea unei societăţi pe acţiuni care să aibă ca scop finanţarea, construirea şi operarea aeroportului.

Nu a fost omisă nici realizarea unui Parteneriat Public – Privat şi nici concesionarea către o companie privată sau o asociere cu entităţi private care să aibă ca scop finanțarea, construirea și operarea aeroportului.

„Ne asumăm până la capăt proiectul Aeroportului Brașov – Ghimbav care, din punctul nostru de vedere, nu este o temă de campanie electorală, ci o necesitate pentru dezvoltarea economico-socială a județului Brașov. De aceea, vom face tot ce depinde de noi pentru a-l construi”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, la încheierea dezbaterilor pe tema rezultatelor Studiului de fundamentare pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

Decizia finală asupra modului în care acest proiect vital pentru județul nostru va merge mai departe aparține plenului Consiliului Județean Brașov.

Loading...
  1. Ce tot „studii” aiurea ? Cine va achita datoriile de zeci de milioane de euro, facute de Cancescu s.a. pentru aeroport ? Parca suntem in filmele cu „prosti” ! ! !

    Reply
  2. Se ascut coltii: inca un ciolan bun de ros. Scopul Aeroportului nu este bunastarea cetatenilor ci doar bunastarea unor cetateni.

    Reply
  3. […] Înainte de Crăciun, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea a prezentat care sunt cele patru soluţii identificate în cadrul unui studiu de fundamentare realizat recent. (Amănunte AICI). […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.