Regele Mihai este condus astăzi pe ultimul drum

Regele Mihai este condus astăzi pe ultimul drum

După câteva zile în care zeci de mii de români din toate colțurile țării, și-au luat adio de la Regele Mihai I, ultimul suveran al României, este condus pe ultimul drum, de la Palatul Regal la Noua Catedrală din Curtea de Argeș, unde își va dormi somnul de veci, alături de înaintașii săi pe tronul țării.

Ziua va începe cu un scurt serviciu religios oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Apoi, sicriul va fi urcat pe un afet de tun și se va forma un cortegiu funerar, care va merge pe jos până la Catedrala Patriarhală, unde va avea loc slujba de înmormântare.

De aici, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa și apoi sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş.

Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14.51) – Titu (ora 15.41) – Piteşti (ora 16.46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor.

Trenul Regal va ajunge la ora 17:30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17:50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18:20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18:40.

Printre cei care vor să-l petreacă pe Rege pe ultimul drum se află fostul președinte Emil Constantinescu, Prințul Charles al Marii Britanii și președintele Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen. Cei doi au depus în fața Palatului Regal o coroană de flori albe și au aprins o candelă.

Foto: tvr.ro/jurnalul.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.