Doi minori arestați preventiv pentru lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe şi şantaj

Doi minori arestați preventiv pentru lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe şi şantaj

Doi adolescenți de 15 şi 16 ani, au fost reținuți de polițiști, unul în arest preventiv, iar celălalt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi de lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe şi şantaj.

Totul a început pe 11 decembrie 2017, când două persoane l-au contactat pe unul dintre inculpați pentru a stabili o întâlnire pentru o comandă de droguri. Nu s-a ajuns la o înțelegere, aşa că şi-a făcut apariţia şi cel de-al doilea inculpat.

Cele patru persoane au plecat împreună spre zona Bartolomeu, iar la un moment dat, unul dintre inculpați i-a cerut victimei geaca pe care acesta o purta, pentru a o proba, dar a refuzat să i-o returneze şi i-a solicitat minorului o sumă de bani pentru a o restitui.

Apoi, i-a dus cu forţa în scara unui bloc, unde i-a lovit, iar pe unul dintre ei l-au bătut cu pumnii și cu picioarele. Nu s-au oprit, insă aici. Unul din inculpați i-a obligat să se agreseze reciproc.

Ulterior, unul dintre suspecți a trecut și la șantaj. I-a transmis mesaje băiatului rămas fără geacă, în care a insistat ca acesta să-i achite 200 de lei pentru a-i fi returnată haina.

După câteva zile de şantaj, persoana vătămată a cerut ajutorul poliţiştilor, care i-au reținut pe cei doi suspecți.

Judecătoria Braşov a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile împotriva minorului de 15 ani, care a fost introdus în arestul Poliției Braşov şi măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile împotriva minorului de 16 ani.

Cei doi minori sunt cercetaţi în continuare în cadrul dosarului penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în care poliţiştii continuă verificările în vederea documentări întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via