Măsuri suplimentare pe străzile din Brașov, după accidentele mortale din ultima vreme

Măsuri suplimentare pe străzile din Brașov, după accidentele mortale din ultima vreme

Accidentele mortale din ultima perioadă au determinat autoritățile să ia măsuri extreme în ceea ce privește siguranța circulației, în zonele cu risc ridicat din Municipiul Brașov.

Comisia de Circulaţie împreună cu Poliţia Rutieră au luat mai multe decizii importante în acest sens, care vor fi puse în practică până la finalul acestui an.

Astfel, în zonele periculoase urmează să fie remontate limitatoare de viteză înaintea trecerilor de pietoni, iar în alte locuri să fie montate balustrade sau garduri de metal, care să îi descurajeze pe pietoni să treacă strada prin zone nepermise.

Primele garduri din metal au fost amplasate pe strada Hărmanului, în zona Lidl, unde pietonii sunt tentaţi de multe ori să traverseze prin zone nemarcate, chiar dacă trecerea de pietoni este puţin mai departe.

În această zonă, luni, o femeie a fost lovită mortal pentru că a traversat printr-o zona nepermisă.

O altă zonă periculoasă este trecerea de pietoni de pe Calea București, de la intersecţia cu str. L.C. Babeş, unde au avut loc mai multe accidente mortale, unul chiar vinerea trecută, când un pieton a fost accidentat mortal.

La această trecere de pietoni, Primăria a montat un semafor, care va deveni funcțional de joi (14 decembrie), după ce două zile, acesta a funcționat „pe galben intermitent” pentru ca şoferii să se obişnuiască cu el.

Foto: brasovtv.com

Loading...
  1. Si semaforul va fi cu buton? Sau stau soferii ca prostii dupa toti pietonii care traverseaza in sir indian?

    Reply
  2. dar o campanie de constientizare a populatiei nu face nimeni???? multa lume nu stie cum se traverseaza strada corect

    Reply
  3. excelent!In sfarsit, semefoare!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.