Șeful ISU și al IJP Brașov, audiați la Comisia de Abuzuri a Senatului

Șeful ISU și al IJP Brașov, audiați la Comisia de Abuzuri a Senatului

Șeful IJP și al ISU Brașov au fost audiați în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii a Senatului în cazul incendierii autoturismului jurnalistei Onelia Pescaru.

„În urma cu vreo doua luni, pe raza localitatii Sacele, autovehicolul utilizat de jurnalista Onelia Pescaru a fost incendiat, in fata propriei locuinte, se pare, de o mana criminala…Cel putin asa spune raportul intocmit la fata locului de pompieri. Incendiere si urme de combustibil… Ancheta, instrumentata de Politia municipiului Sacele a batut, inca de la inceput, pasul pe loc… In expertiza tehnica dispusa de politistii din Sacele, una dintre concluzii acredita ideea ca incendiul ar fi fost provocat de rozatoare – cel mai probabil soricei, care ar fi ros la instalatia electrica si asa s-ar fi produs scurcircuitui care a generat incendiul… Iar soriceii au ros instalatia electrica si au amestecat firele roase in 3-4 ore… Afland despre «profesionalismul» politistilor din Sacele, i-am adresat o intrebare ministrului de interne si am propus autosesizarea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petiții. Am apreciat că reacția instituțiilor la încercarea de intimidare sau reducere la tăcere a jurnalistei Onelia Pescaru este alta decat cea fireasca… Un act de terorism si totodata un atac la libertatea presei trebuie abordat cu mult mai multa fermitate si nu cu explicații cu șoricei… Mai ales că, aveam sa aflu la audierea dnei Pescaru, exista o sesizare anterioare la Politie, ca face obiectul unui ritual mafiot de amenințări in cascada… Urmare a autosesizarii CABU, IPJ BRASOV a preluat investigatia si a dispus o anchetă la Poliția Săcele.
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii a decis autosesizarea si i-a audiat, in doua ședințe, atat pe jurnalista Onelia Pescaru, cat si pe șefii IPJ Brasov si ISU Brasov… Expertul, cel cu soriceii, era prea ocupat, probabil sa studieze comportamentul rozatoarelor. Voi reveni cu concluziile investigației CABU”, scrie senatorul Daniel Fenechiu, membru al comisiei, pe pagina personală de Facebook.

Alte articole:   FOTO Mașină intrată în poarta unei case, la Perșani

Tot cartierul s-a trezit atunci, înspăimântat. Noi toți văzusem asta doar în filme! Pompierii au zis din prima: mână criminală, profesioniști, incendiere … Eu am zis: “știu cine sunt, criminalii au mai făcut asta, sunt interlopi, sunt X și Y. Sunt recidiviști și au alături pușcăriași și criminali. Sunt în politică acum – încă în linia a doua!- și vor să urce, prin șantaj și denigrare în media- postul lor se numește, neoficial, Șantaj TV. Aveți de un an plàngerea mea pentru șantaj. Cu probe, cu poze, cu documente. Vor să se răzbune pentru că nu am vrut să-mi trădez postul la care lucrez de 20 de ani și meseria. Pentru că nu am vrut să trădez și pentru că am reclădit de la zero Mix TV- după ce interlopii au smuls din trust o televiziune care acum emite în bernă! – mi-au cerut bani, m-au denigrat, m-au amenințat, m-au «vizitat» la domiciliu și m-au incendiat. Deocamdată DOAR atât. Poliția Săcele a zis: «noi cercetăm incendiul, nu conflictul». Și au adus un expert … în șoareci. Florian Gheorghe, fie-i numele neuitat!  Care zice că, cel mai probabil, vreo rozătoare, «cu apetit crescut pentru cabluri din plastic, recunoscut în această perioadă a anului, în care șoarecii migrează către locuințe călduroase, bla, bla» a ros cablul și a incendiat Touaregul… A, și a mai făcut ceva Poliția Săcele… a amenințat cu dosar penal, pentru dezvăluiri, presa…”, notează şi Onelia Pescaru.

Alte articole:   FOTO Mașină intrată în poarta unei case, la Perșani
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.