Radu Paraschivescu și-a lansat „Cartea râsului şi a cercetării” la Braşov

Radu Paraschivescu și-a lansat „Cartea râsului şi a cercetării” la Braşov

Ironia, umorul fin şi satirizarea societăţii defectuoase, alături de numeroşi braşoveni, au fost oaspeţii Librăriei Humanitas din Braşov. Azi, 7 decembrie, Radu Paraschivescu, jurnalist şi prozator, şi-a lansat noul roman intitulat Cartea râsului şi a cercetării în cadrul Cenaklubului Tiuk nr. 93; lansare urmată de o sesiune de autografe. Alături de autor, au fost prezenţi şi scriitorul Mihail Vakulovski, respectiv decanul Facultăţii de Litere din Braşov, Adrian Lăcătuş.

Romanului lui Radu Paraschivescu abordează o temă „periculos de actuală” (consideră Mihail Vakulovski), respectiv cea a infractorilor deveniţi scriitori elitişti peste noapte. Acest aspect dureros stă la baza societăţii contemporane, care este din ce în ce mai tolerantă cu privire la plagiat.

Stilul lui R. Paraschivescu trimite la cel al lui Milan Kundera, romancier contemporan – menţionează Adrian Lăcătuş – şi are la bază critica celor care se numesc cercetători sau scriitori, dar nu au ajuns la această titulatură prin instrumente curate.

Următoarea lansare de carte la Librăria Humanitas din Braşov va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 14, avându-i ca protagonişti pe Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ, autorii cărţii „Acasă, pe drum. 4 ani teleleu”.

Timea Prosan

Leave a Reply

Your email address will not be published.