Adolescentă violată și sechestrată, aproape o săptămână, de un tânăr cunoscut pe o reţea de socializare

Adolescentă violată și sechestrată, aproape o săptămână, de un tânăr cunoscut pe o reţea de socializare

O adolescentă în vârstă de 16 ani din Ormeniş, judeţul Braşov, a fost violată şi ameninţată cu cuţitul, într-o locuinţă din Bucureşti, de un tânăr pe care îl cunoscuse pe internet.

Fata a intrat în dialog, prin intermediul unei rețele de socializare, cu un tânărul de 18 ani. După câteva zile, acesta a decis să vină la Brașov, să o cunoască personal, în condițiile unei relații mai vechi de prietenie cu verișoara acesteia, o tânără de 18 ani.

Tânărul i-a propus fetei să-l însoțească în Capitală, iar minora, încurajată de verișoara ei, a acceptat propunerea. S-au întâlnit în Gara Braşov, unde le-a aşteptat cu o maşină, cu un prieten, şi au plecat la el acasă, în Bucureşti.

Ajunşi în Capitală, cei doi au ales să stea într-o locuinţă închiriată dinainte de tânăr. Bărbatul i-a propus fetei să întrețină relații sexuale, dar aceasta a refuzat. Pentru ca fata să nu mai poată contacta pe nimeni, i-a scos cartela SIM din telefon, a rupt-o și a închis-o într-o cameră după care a urmat coșmarul.

A lovit-o cu pumnul, a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie, pe care l-a pus sub pernă, și a constrâns-o să întrețină relații sexuale cu el.

Mama fetei, şantajată

La un momentdat, a plecat, luând cu sine şi telefonul fetei, pe care l-ar fi vândut. A sunat-o apoi pe mama fetei și i-a cerut bani ca să o lase să plece, 200 de lei. Mama fetei, care era în Italia, a rugat o prietenă din București să plătească suma și să-i salveze copilul. Femeia nu a cedat presiunilor și a reușit să o ia pe minoră și să o trimită la Brașov. Coșmarul fetei a durat aproape o săptămână.

Depistat și reținut

Ajunsă în țară, mama și-a luat fata și împreună au depus plângere la Poliție.

Polițiștii și procurorii au intrat pe fir, însă ancheta a fost îngreunată de faptul că bărbatul locuia cu chirie în Bucureşti, fără forme legale, el fiind de fapt din judeţul Dolj. De altfel, nici minora nu a putut preciza adresa locuinţei unde a fost ţinută cu forţa şi abuzată.

În final a fost depistat și reținut, marți, de poliţiştii Secţiei 6 Rurale Hoghiz, apoi a fost arestat preventiv, cercetările continuând pentru săvârșirea infracțiunilor de viol, furt și șantaj, conform datelor oferite de purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Braşov, Gabriela Dinu.

Bărbatul se află în prezent în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, la Braşov, întrucât dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Poliţiştii continuă verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut evenimentele.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.