Veştea: Reforma fiscală a PSDragnea este în interesul clientelei partidelor aflate la guvernare

Veştea: Reforma fiscală a PSDragnea este în interesul clientelei partidelor aflate la guvernare

Guvernul ia din fondurile care ajungeau sigur în bugetele locale și le transferă la bugetul de stat, pentru a le putea realoca în diverse zone de interes ale clientelei partidelor aflate la guvernare. Așa putem sintetiza așa-zisa reformă fiscală pe care guvernul PSDragnea o pune în practică începând cu 1 ianuarie 2018, spune Adrian Veştea, primvicepreşedintele Ligii Aleșilor Locali a PNL.

„De data aceasta, modul în care PSDragnea îi jecmănește pe români este unul pervers. Luând din bugetele locale, primarii vor fi nevoiți să taie din cheltuielile de funcționare și din investițiile planificate la nivelul fiecărei localități. Vor rezulta servicii mai proaste și  perspective de dezvoltare locală diminuate. Guvernul forțează autoritățile locale să majoreze impozitele și taxele locale pentru a face rost de sumele necesare funcționării și investițiilor, astfel încât cel care va plăti în final va fi tot cetățeanul”, spune liderul liberalilor braşoveni.

Acesta spune că este evident că reforma fiscală nu aduce nimic în plus în buzunarul nimănui, ci doar în vistieria statului condus de Guvernul PSD-ALDE, care va dispune de bani după un singur criteriu, cel al satisfacerii clientelei politice.

„În numai 10 luni de guvernare, dimensiunea dezastrului orchestrat de actuala putere este fără precedent. În ultimii 9 ani finanţarea bugetelor locale din impozitul pe venit a scăzut de la 82% pe timpul guvernării liberale, la 71,5% în prezent, în acest fel bugetele locale fiind deposedate de peste 12 miliarde lei. Degringolada actualului guvern se vede şi din propunerea ridicolă de creştere de la 41,75% la 43,00% a alocării directe la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit, în condiţiile în care numai din cauza reducerilor de la 16% la 10% a impozitului pe salariu, anunţate deja de guvern, bugetele locale pierd 40% din venituri din această sursă”, a afirmat Veştea.

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018, publicat chiar înainte de minivacanța de 1 decembrie, prejudiciază județul Brașov și pe locuitorii săi. Astfel, mai spuen preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, asistăm la o diminuare a bugetului județului Brașov cu un total de 65.004.000 lei față de bugetul anului 2017 (respectiv o diminuare cu 52.308.000 lei venituri din impozit pe venit și din cote defalcate din impozitul pe venit, precum și o diminuare cu 12.696.000 lei din cote defalcate din TVA).

Mai exact, dacă în anul 2017 repartizarea bugetară pentru județul Brașov a fost de 170.890.000 lei, propunerea bugetară pe anul 2018 ajunge la doar 105.886.000 lei. Această scădere periclitează în mod direct derularea contractelor aferente obiectivelor de investiții  ale Consiliului Județean Brașov și face imposibilă abordarea investițiilor viitoare.

„Fac administraţie de atâţia ani, iar ce se întâmplă este un lucru fără precedent. Am stat de vorbă cu toţi primarii din judeţ, indiferent de partid, cu toţii vor fi afectaţi. Ce ce se întâmplă astăzi nu ne va mai permite să asigurăm nicio resursă pentru primării. Le-am cerut primăriilor care au proiecte mari, care sunt în derulare şi trebuie co-finanţate şi nu le mai pot susţine, să ni le comunice şi le voi comunica către toţi parlamentarii braşoveni, pentru că lumea trebuie să afle care sunt efectele refomrei fiscale şi trebuie luate măsuri”, a mai declarat Veştea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate