O autoutilitară şi lemnul transportat ilegal, confiscate de poliţişti

O autoutilitară şi lemnul transportat ilegal, confiscate de poliţişti

În urma unui control de rutină, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2.30, pe DN 1, între localitățile Șercaia și Perșani, un bărbat 25 ani, care conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă încărcată cu peste 50 mc de material lemnos.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta documente legale de provenienţă pentru materialul lemnos, bărbatul nu a fost în măsură să le pună la dispoziţia acestora.

Întrucât în urma verificărilor în aplicaţia „Inspectorul pădurilor” a rezultat că pentru vehiculul în cauză nu a fost emis niciun aviz de însoţire a materialului lemnos, poliţiştii au condus vehiculul la sediul Postului de Poliţie Şercaia, pentru stabilirea provenienţei legale acestuia.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Cei 53 metrii steri lemn de foc, diferite esențe, au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic «Pădurile Șincii» R.A.”, a informat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Brașov, Gabriela Dinu.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării autoutilitara, care a fost introdusă în camera de corpuri delicte a IPJ Braşov.

Oamenii legii continuă verificările pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos.

Loading...
  1. 50 metri cubi nu este egal cu 53 metri steri după cum este relatat in reportaj

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via