O autoutilitară şi lemnul transportat ilegal, confiscate de poliţişti

O autoutilitară şi lemnul transportat ilegal, confiscate de poliţişti

În urma unui control de rutină, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2.30, pe DN 1, între localitățile Șercaia și Perșani, un bărbat 25 ani, care conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă încărcată cu peste 50 mc de material lemnos.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta documente legale de provenienţă pentru materialul lemnos, bărbatul nu a fost în măsură să le pună la dispoziţia acestora.

Întrucât în urma verificărilor în aplicaţia „Inspectorul pădurilor” a rezultat că pentru vehiculul în cauză nu a fost emis niciun aviz de însoţire a materialului lemnos, poliţiştii au condus vehiculul la sediul Postului de Poliţie Şercaia, pentru stabilirea provenienţei legale acestuia.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Cei 53 metrii steri lemn de foc, diferite esențe, au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic «Pădurile Șincii» R.A.”, a informat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Brașov, Gabriela Dinu.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării autoutilitara, care a fost introdusă în camera de corpuri delicte a IPJ Braşov.

Oamenii legii continuă verificările pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos.

  1. 50 metri cubi nu este egal cu 53 metri steri după cum este relatat in reportaj

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate