Vaccinul antigripal gratuit, a ajuns la Brașov

Vaccinul antigripal gratuit, a ajuns la Brașov

Aproximativ 17.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate judeţului Braşov. Dozele vor ajunge zilele acestea în cabinetele medicilor de familie, în spitale și în centrele de plasament..

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brașov a primit, marți, 16.803 doze de vaccin antigripal pentru campania de imunizare gratuită, care va începe miercuri.

Într-o primă fază, în campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai exact personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, conform recomandărilor OMS.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Claudia Bularca, la sfârşitul lunii octombrie au fost primite 851 de doze, care au fost împărţite Serviciului de Ambulanţă, Maternităţii şi secţiilor ATI din spitale.

Ea a mai menţionat că la Braşov nu s-a înregistrat niciun deces din cauza gripei şi niciun caz de gripă care să necesite spitalizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate