Studenții Universității Transilvania din Brașov au făcut înconjurul lumii pentru a sărbători Ziua Națională a României

Studenții Universității Transilvania din Brașov au făcut înconjurul lumii pentru a sărbători Ziua Națională a României

La invitația Ambasadei României din Beijing, 16 studenți ai Universității Transilvania din Brașov au plecat în China, la sfârșitul lunii noiembrie. Cu ocazia Zilei Naționale a României, studenții au oferit mai multe spectacole folclorice.

Prima reprezentație a avut loc la Conservatorul din Beijing. Apoi, cu ocazia celebrării celei de-a 99-a aniversări a Marii Uniri, studenții au oferit un spectacol de muzică și dans tradițional organizat în cadrul unei recepții oferite de Ambasada României în China.

Chinezii au avut parte însă și de surprize din partea studenților brașoveni: flash mob-uri într-un centru comercial, în parc, în hotel și pe Marele Zid Chinezesc. Studenții au cântat muzică populară românească și i-au invitat pe localnici la dans.

Din China în Sri Lanka

După ce a cucerit inimile chinezilor, grupul de studenți a ajuns în Sri Lanka, pentru a sărbători și aici. Ieri, studenții și-au prezentat deja celebrul repertoriu în fața a peste 200 de oficialități din Sri Lanka, cu ocazia uni dineu oferit de Ambasada României. De această dată a fost o dublă sărbătoare, pentru că s-au marcat și 60 de ani de relații diplomatice între cele două țări.

„România și Sri Lanka au construit o relație solidă de prietenie bazată pe înțelegere și respect reciproc, precum și pe disponibilitatea comună de a colabora și a se sprijini reciproc”, a declarat Victor Chiujdea, însărcinatul cu afaceri al României în Sri Lanka.

Turneul studenților se va încheia cu un spectacol la Universitatea din Peradeniya, Sri Lanka, cu care Universitatea Transilvania din Brașov a dezvoltat în ultimii ani un parteneriat solid.

Cei 16 studenți fac parte din Ansamblul folcloric al Universității Transilvania din Brașov. Orchestra este formată din studenți ai Facultății de Muzică și este condusă de drd Iosif Ioan Liviu. Membrii formației de dansuri populare provin de la mai multe facultăți ale Universității Transilvania din Brașov. Întregul grup este coordonat de prof. dr. Mădălina Rucsanda, decanul Facultății de Muzică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate