”Unirea în Bucate”, la Codlea

”Unirea în Bucate”, la Codlea

Pe 1 Decembrie va începe derularea proiectului „Unirea în Bucate” care se înscrie în seria acțiunilor de marcare a anului centenar al Marii Uniri , ce se va derula în perioada 1 Decembrie 2017 – 1 Decembrie 2018.

Primul eveniment al proiectului ”Unirea în Bucate” se va derula în municipiul Codlea,de Ziua Națională a României, începând cu ora 10.00.

Cei prezenți vor putea degusta mâncare românească tradițională preparată de specialiști cu experiență, în bucătării mobile de armată.

Prima fază a acestui proiect constă în lansarea unui concurs de proiecte dedicat elevilor din școlile brașovene(din tot județul Brașov). Prin proiectele propuse sub coordonarea unui profesor, elevii vor prezenta viziunea lor din perspectiva celebrării centenarului Marii Uniri. Proiectele vor avea componente culturale, istorice și gastronomice.

Concursul pentru elevi va fi lansat cu începere de la 1 ianuarie 2018, iar predarea proiectelor la Consiliul Județean Brașov se face până la data de 15 aprilie 2018.

Jurizarea proiectelor se va face de o comisie ce va fi desemnată de Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar, asistată de reprezentanții Guerilla Cooking și un reprezentant al Primăriei Codlea.

A doua fază a proiectului se va desfășura pe 24 Ianuarie 2018 când se va sărbători Mica Unire.

Premiile pentru primele trei echipe se vor acorda în ședința de plen a Consiliului Județean din luna mai 2018.

Toate fondurile necesare derulării acestui proiect provin din finanțare privată și nu implică fonduri publice.

Proiectul este organizat de ANBCT Romania şi Guerrilla Cooking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.