Somaţi de Direcţia Fiscală tot mai mulți brașoveni încheie asigurarea obligatorie pentru locuinţe

Somaţi de Direcţia Fiscală tot mai mulți brașoveni încheie asigurarea obligatorie pentru locuinţe

Deşi asigurarea locuinţei este obigatorie prin lege, brașovenii nu se înghesuie să își cumpere o astfel de asigurare.

Asltfel, Direcţia Fiscală a municipiului Braşov continuă activitatea începută în primăvara anului trecut, de notificare a contribuabililor care nu au încheiat această poliţă asigurare, în legătură cu obligaţia pe care o au, dar şi cu amenzile pe care le pot primi, cuprinse între 100 și 500 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Fiscale, până în prezent s-au trimis în jur de 21.000 de înştiinţări pentru 17.000 – 18.000 de imobile.

Campania de notificare a avut succes, astfel că în 2017 au achitat această asigurare cu 30% mai mulți brașoveni, față de anul 2016.

„În momentul de faţă, sunt asigurate 46.386 din cele 140.000 de locuinţe câte există în municipiul Brașov, în mare parte şi ca efect al acestor notificări sau somaţii”, au afirmat reprezentanţii direcţiei.

Pe de altă parte, există o problemă în ceea ce priveşte bazele de date ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), firmelor de asigurare şi cele ale Primăriei, care nu au fost corelate în ceea ce priveşte denumirea străzilor.

În aceste baze de date există denumiri de străzi scrise diferit (de exemplu: str. Dobrogeanu – Gherea, Constantin, str. Constantin Dobrogeanu-Gherea sau C. Dobrogeanu – Gherea), astfel că, din cauza acestor neconcordanţe, este puţin probabil să existe o imagine clară a imobilelor asigurate din Braşov.

Foto: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate