Regionala Brașov, pregătită pentru deszăpezire cu peste 250 de utilaje

Regionala Brașov, pregătită pentru deszăpezire cu peste 250 de utilaje

Concluzia desprinsă, după întâlnirea de lucru, desfășurată miercuri la sediul Direcței Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, la care au participat reprezentanții secțiilor din subordinea Regionalei Brașov, respectiv, Drumuri Naționale Brașov, Sibiu , Tg. Mureș , Miercurea Ciuc , Sf. Gheorghe , Autostrăzi Sibiu și reprezentanții prestatorilor, a fost că Regionala din Braşov este pregătită pentru campania de deszăpezire 2017-2018 pe drumurile naţionale din administrarea Direcţiei de la Brașov.

La întâlnire a fost prezent și directorul general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, Radu Munteanu, responsabil cu deszăpezirea pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, care a prezentat situația de la Brașov, cu privire la pregătirile de iarnă.

„ La nivelul întregii ţări, avem încheiate 57 de acorduri cadru pentru deszăpezire. Suntem în curs de aprovizionare cu sare şi clorură de calciu, folosite la deszăpezire. La Braşov este în stoc de sare la nivelul de 48% din totalul necesar, care va fi completat pe măsură ce sarea va fi folosită. Conform normativelor noastre, până la 1 Decembrie, pe stoc trebuie să existe cam jumătate din cantitatea necesară, deci stăm bine cu aprovizionarea. De asemenea, în dispozitiv se află deja mare parte din utilaje, în proporţie de 70% în acest moment, urmând ca până la jumătatea lunii decembrie să fie în bază toate necesare, dar asta şi în funcţie de vreme”, a precizat reprezentantul CNAIR, citat de MyTex.

În acest moment, la Regionala Brașov, stocul de sare este de peste 30 de mii de tone, iar la clorură de calciu, aproape 300 de tone. De asemenea, în bază sunt prezente peste 250 de utilaje proprii și închiriate. Stocurile de materiale antiderapante dar și utilajele necesare, până la sută la sută, vor fi asigurate în următoarea perioadă.

Potrivit lui Radu Munteanu, acest stoc ar fi suficient pentru două luni de intervenţie, dar va fi completat pe măsură ce se epuizează.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate