Facultatea de Medicină din Braşov a aniversat 25 de ani de la înființare

Facultatea de Medicină din Braşov a aniversat 25 de ani de la înființare

Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania a aniversat, miercuri, la Aula „Serghiu T. Chiriacescu”,  un sfert de veac de existenţă a învăţământului medical la Braşov.

La manifestare au participat foști și actuali studenți, cadre didactice universitare, manageri de unități sanitare brașovene, oficialități locale, județene și centrale.

În cei 25 de ani de existenţă, Facultatea de Medicină de la Braşov a avut 20 de generaţii de absolvenţi, timp în care între 85% şi 90% dintre cei care au terminat studiile s-au angajat şi profesează în sisteme medicale din România sau din afara ţării.

„La 25 de ani, Facultatea de Medicină este foarte tânără, dacă este să vorbesc din punctul meu de vedere, al unui absolvent de Silvicultură. (…) Această facultate este însă un mare avantaj pentru un oraş ca Braşovul, care, în afara Capitalei, are cel mai mare număr de clinici private, pe lângă cele cinci spitale clinice publice. Pentru noi, această oportunitate nu poate fi decât benefică, iar Facultatea de Medicină trebuie să contribuie la dezvoltarea comunităţii“, a declarat rectorul Universităţii „Transilvania“, Ioan-Vasile Abrudan, citat de MonitorulExpres.

O realizare remarcabilă a Facultății de Medicină din Brașov este faptul că fiecare spital brașovean are cel puțin un absolvent format aici, iar în unitățile medicale brașovene sunt medici șefi de secție sau chiar manageri, care au absolvit facultatea din cadrul Universității Transilvania.

În prezent facultatea oferă 100 de locuri pentru Medicină generală, 150 pentru Asistenţă medicală, 50 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi alte 50 de locuri la specializarea Laborator Clinic. La acestea se adaugă 3 programe de master, un program de doctorat şi un program de rezidenţiat.

Facultatea de Medicină a Universităţii „Transilvania“ Braşov a fost înființată în 1992, prin eforturile personale ale profesorului dr. ing. Sergiu Chiriacescu, împreună cu dr. Radu Popeea, pe atunci cardiolog la Spitalul Judeţean Braşov, care a devenit primul decan al Facultăţii de Medicină din Universitatea „Transilvania“.

Foto: MonitorulExpres

Loading...
  1. Avem facultate de medicina la Brasov?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.