blog-logo

Iată cât pierd orașele din Brașov la reforma fiscală. La rectificarea bugetului național, Brașovul a primit zero lei

Iată cât pierd orașele din Brașov la reforma fiscală. La rectificarea bugetului național, Brașovul a primit zero lei

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a prezentat care sunt efectele reformei fiscale la nivelul județului Brașov, apreciind că va fi un dezastru la nivelul judeţului nostru.

Concret, conform modificărilor Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%, iar această diminuare va determina pentru toate bugetele locale un minus de 37%, având în vedere că veniturile locale se constituie și din colectarea impozitul pe venit (41,75%) și repartizarea cotelor din impozitul pe venit (18,5%). Conform Legii 273 a finanțelor publice locale, comuna Cristian și orașul Ghimbav se numără printre localitățile care vor avea cel mai mult de suferit în privința veniturilor de care vor dispune în 2018 comparativ cu 2017. Astfel, dacă în 2017 comuna Cristian a avut la venituri 35.143.270 lei, în 2018 totalul acestora va scădea cu 10.016.270 lei, adică cu 28,5 %.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

În cazul orașului Ghimbav, față de veniturile din 2017 cifrate la 36.288.000 lei, în 2018 se preconizează o scădere a acestora cu 9.695.480 lei, ceea ce înseamnă un minus de 26,72%. În cazul municipiului Codlea, veniturile din 2017 au totalizat 50.675.460 lei, iar diminuarea în 2018 va fi de 6.463.900 lei, adică cu 12,76%. În cazul orașelor Zărnești și Râșnov veniturile vor scădea cu 13%, respectiv cu 10,05%, iar în cazul municipiului Săcele veniturile vor fi mai mici cu 13,28%.

„Am discutat cu colegii primari din județ și sunt revoltați de modul în care actuala guvernare tratează administrația publică locală. Ne gândim foarte serios să contestăm în instanță Codul fiscal, așa cum a propus primarul Iașului, pentru că într-adevăr autonomia locală ne este încălcată în mod flagrant. Anul viitor va exista o presiune foarte mare pe bugetul județean: vom derula investiții extrem de importante din fondurile județului – construcția aeroportului, modernizarea spitalelor și rezolvarea problemei gropilor de gunoi neconforme, avem proiecte europene câștigate – modernizări de drumuri județene și eficientizarea energetică a unor clădiri publice, pentru care trebuie să asigurăm cofinanțare, avem rate de plătit pentru creditele accesate în mandatele trecute, iar deficitul bugetar pe care trebuie să ni-l asumăm ne pune în imposibilitatea de a face față cu brio tuturor acestor cheltuieli”, mai afirmă Adrian Veștea –Președintele PNL Brașov.

„Raportându-ne la un nivel procentual, practic localitățile care au atras investiții au prejudicii extrem de mari. Este o mare greșeală. Administrațiile locale vor avea foarte mult de suferit. O mare parte dintre proiectele pe care doreau să le abordeze anul viitor sunt puse sub semnul întrebării.”, a afirmat Veştea.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Liderul PNL Braşov a mai precizat că a apărut o noua rectificare bugetare. Din păcate, pentru niciuna dintre localitățile din județ, din cotele defalcate de TVA, nu s-a primit niciun leu. Mulți dintre cei din administrația publică care aveau așteptări la rectificare bugetară să primească vreun leu din partea Consiliului Judeţean, nu au nicio șansă. Nu știu dacă va mai fi vreo altă rectificare”, a conschis Veştea.

Distribuie dacă îți place!
  1. Da, dar castiga locuitorii, ca lor li se reduc impozitele! Pana la urma scopul este ca oamenii sa traiasca mai bine, nu sa aiba edilii hoti (DNA sa vina sa va ia) bani ca sa faca licitatii trucate si supraevaluate.

    Reply
  2. EVO!!! daca esti tantalau abtinete de a mai sustine facaturii comuniste…!! intai ASTEAPTA sa VEZI DECIZIA FINALA A IMPOZITARII APOI VORBESTE!!!! PSD DA CU O MANA SI IA CU DOUA, CA ASA AU FOST INTOTDEAUNA comunistii….mincinosi!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate