Târg medieval, expoziții și cortegiu cu torţe la Festivalul Etnovember

Târg medieval, expoziții și cortegiu cu torţe la Festivalul Etnovember

Festivalul multicultural cu tradiţie „Etnovember” revine la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 18-20 noiembrie, la Brașov.

Invitații Festivalului în acest an sunt o delegație culturală din Belgia, un grupa de studenți din Austria dar și un grup de designeri, condus de profesorul Valeriu Podborschi, de la Universitatea Tehnică a Moldovei, din Chișinău.

Cea de a 20-a ediţie este una jubiliară, care aduce lucruri noi și neobișnuite în cadrul celor 20 de expoziţii.

„Fiecare ediţie a festivalului aduce ceva nou, dar ediţia 2017 fiind jubiliară, fără îndoială trei sferturi din lucrurile prezentate sunt noi şi, adaug eu, neobişnuite multe dintre ele. Vă dau câteva exemple: expoziţia pictorului Adrian Timar – Malul Lacului Razelm, instalaţie cu obiect, prezentare video şi laviuri pe hârtie cu tuş chinezesc. Unul dintre exponate are 20 de metri lungime, expoziţii de fotografie deosebit de reuşite cu fotografi din Belgia, Franţa, Braşov, expoziţie de mobilă nouă din lemn foarte vechi şi multe altele. Deschiderea Galeriei Artelor cu cele 20 de expoziţii va avea loc sâmbătă, la Aula Universităţii „Transilvania”, a declarat, într-o conferinţă de presă, iniţiatoarea şi organizatoarea festivalului, Marina Cionca.

Conform acesteia, mascota Etnovember 2017 este o bufniţă care poartă numele Bibi.

Evenimentul se va desfăşura la Aula Universităţii „Transilvania”, Bastionul Ţesătorilor, Piaţa Sfatului, Muzeul Casa Mureşenilor, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, Facultatea de Litere a Universităţii ”Transilvania”.

Expoziții, maraton de poezie și cortegiu cu torţe

Sâmbătă, în prima zi a festivalului, în cadrul Galeriei Artelor, la Aula Universităţii, vor fi deschise cele 20 expoziţii de arhitectură, design, grafică, restaurare, fotografie, pictură şi ceramică, ce vor rămâne deschise până în 5 decembrie.

Una din expozițiile remarcabile ale Festivalului va fi ,,Arcul de Triumf 80”, realizată de academicianul Răzvan  Teodorescu, la împlinirea a opt decenii de la construirea monumentului din București.

Duminică, la Bastionul Ţesătorilor va avea loc Târgul Medieval, începând cu ora 13,00. Prinţese, cavaleri, vrăjitoare, covrigi, turtă dulce, vin fiert, concurs de desen pentru copii, artizani, dansuri româneşti, dansuri şi obiceiuri maghiare, dansuri greceşti şi germane, dar şi un program artistic japonez susţinut de reprezentanţii Asociaţiei Musashino din Braşov vor fi prezente la Târgul Medieval.

La ora 17,00, un cortegiu cu torţe va pleca de la Bastionul Ţesătorilor în Piaţa Sfatului unde, de la ora 17,30, se va desfăşura un Show Fireball cu trupa Hypnosis.

Ultima zi a festivalului este dedicată poeziei şi teatrului. De la ora 14,00, la Facultatea de Litere a Universităţii ”Transilvania” va începe Maratonul de poezie, iar de la ora 18,00, la Centrul Multicultural al Universităţii ”Transilvania” se va juca piesa de teatru ”Spălătoria de suflete”, de Laurenţiu Budău. Intrarea este liberă la toate manifestările din festival.

Festivalul îşi propune să integreze imaginea Universităţii în comunitateabraşoveană şi să promoveze, pe plan local, naţional şi internaţional, rolul cultural al Universităţii în configurarea identităţii locale.

Foto: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.