Bilanţ tragic pe şoselele din județul Brașov. 29 de persoane și-au pierdut viața

Bilanţ tragic pe şoselele din județul Brașov. 29 de persoane și-au pierdut viața

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov a prezentat un bilanţ al accidentelor rutiere înregistrate în primele 10 luni ale acestui an, în judeţul Braşov.

Statisticile ISU arată că echipajele au intervenit la 623 de accidente rutiere, din care 24 cu descarcerare.

În urma acestor accidente, 871 de persoane au fost rănite, iar 29 de persoane au decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, cpt. Ciprian Sfreja, urmările accidentelor sunt văzute în primul rând de angajaţii ISU.

„Noi suntem cei care intervenim primii pentru salvarea vieţii oamenilor, pentru acordarea asistenţei medicale, cât şi pentru scoaterea persoanelor rămase încarcerate în autoturisme, în urma accidentelor”, a precizat reprezentantul ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Bilanţul a fost făcut public în contextul în care duminică va fi marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere. Această zi se marchează în 2017, la 19 noiembrie, a treia duminică a lunii noiembrie.

Este o zi în care se comemorează miile de persoane ucise sau rănite în accidente rutiere, se omagiază familiile acestora şi comunităţile din care fac parte, precum şi profesioniştii din domeniul medicinei, poliţiei, serviciilor de urgenţă, toţi cei care se confruntă zilnic cu consecinţele dramatice ale accidentelor rutiere.

Foto: arhiva

  1. […] Statisticile ISU Braşov arată că în primele 10 luni ale acestui an, pe șoselele din judeţ și-au pierdut viața 29 de persoane. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate