blog-logo

S-a adjudecat licitaţia pentru autobuzele care vor face legătura dintre Poiana Mică şi Poiana Braşov

S-a adjudecat licitaţia pentru autobuzele care vor face legătura dintre Poiana Mică şi Poiana Braşov

RATBV a finalizat licitaţia pentru achiziţia a şase autobuze mici, care vor face legătura de la parcarea multietajată din Poiana Mică în centrul staţiunii Poiana Braşov.

A fost o singură firmă ofertantă, care a câştigat licitaţi cu autobuze marca BMC. Valoarea contractului scos la licitaţie a fost de peste 5,7 milioane de lei. Maşinile vor fi achiziţonate prin leasing operaţional, RATBV urmând să plătească autobuzele în 62 de rate lunare.

Contractul nu a fost încă semnat, pentru că nu a expirat perioada de contestații. Atuul firmei declarate câștigătoare a fost acela că poate livra autobuzele în termen de 18 zile de la semnarea contractului. Termenul de livrare a fost stabilit foarte scurt din cauză că municipalitatea vrea să fie pregătită pentru sezonul de iarnă, când este așteptat un număr foarte mare de turiști la schi.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Reamintim că municipalitatea a stabilit înfiinţarea a două staţii RATBV în Poiana Braşov, una în apropierea punctului de pornire a telegondolei, respectiv în faţă la Rossignol, iar cealaltă pe strada Poiana Soarelui.

Astfel, autobuzele vor pleca de la terminalul special amenajat lângă noua parcare, iar capătul de linie va fi în apropierea telegondolei. Pe strada Poiana Soarelui, respectiv în zona parcării mari din staţiune, va fi o staţie intermediară.

Primăria a luat decizia înfiinţării acestei linii de transport pentru a-i încuraja pe turişti să îşi lase maşina în parcarea din Poiana Mică.

Foto: Primăria Braşov

Distribuie dacă îți place!
  1. Gluma lunii. Pentru necunoscători, BMC nu mai există, a dat faliment. Aceste „6 midibuze noi” sunt de fapt actualele midibuze albe ce circulă pe liniile din Schei, spre exemplu, midibuze albe ce au fost vopsite și „aranjate” în interior. Deja 2 circulă.

    Reply
  2. Nu are cum sa fie BMC. Firma a dat faliment in 2015. Este Eurobus. Fabricat in Romania.

    Reply
  3. Si tot nu sunt lamurit. Daca imi las cazanul in parcarea din Poiana Mica si stau pana pe la 3 dimineata prin baruri in Poiana, cu ce ajung in parcare sa imi recuperez masina?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.