Tot mai mulți brașoveni aleg brazii artificiali în locul celor naturali

Tot mai mulți brașoveni aleg brazii artificiali în locul celor naturali

Anual, în România, milioane de brazi sunt tăiați și scoși la vânzare de Crăciun. Mulți provin din pădurile administrate de stat, iar statisticile arată că fondul forestier se diminuează.

Din fericire, oamenii au început să se gândească din ce în ce mai mult la salvarea naturii, arată un studiu realizat la nivelul judeţului Brașov, de Agenția SEO TargetWeb .

Studiul a scos la iveală faptul că locuitorii arată un interes din ce în ce mai mare pentru brazii artificiali, în cifre aceasta însemnând o creştere de 33% în 2016 faţă de 2015.

Într-un top național, în ceea ce privește evoluția interesului față de brazii pentru sărbătorile de iarnă, în funcție de numărul căutărilor online, Braşovul ocupă locul al şaptelea.

Conform Institutului Național de Statistică (INS), la nivelul județului Brașov, volumul de rășinoase recoltată a scăzut de la un volum de 236,6 mii de metri cubi în 2015 la 207,2 metri cubi în 2016.

La nivel național, interesul populației în ceea ce privește brazii de Crăciun, în funcție de numărul căutărilor online, a crescut cu 22%.

Statisticile arată că anual, numai în Romania, peste 4 milioane de brazi sunt tăiați din păduri cu ocazia apropierii sărbatorilor de iarnă, iar în Europa sunt tăiați peste 60 de milioane de brazi.

Chiar dacă alegerea brazilor artificiali în detrimentul celor naturali pare un pas mic pe care oamenii îl pot face pentru protejarea mediul înconjurator şi în special a pădurilor de răşinoase, pe termen lung acest interes se va putea dovedi a fi unul care va aduce rezultate pozitive şi în beneficiul tuturor, spun cei care au realizat studiul.

Foto: arq.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.