Județul Brașov va avea stand propriu la Târgul de turism de la Romexpo

Județul Brașov va avea stand propriu la Târgul de turism de la Romexpo

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că județul va participa la Târgul de turism care se desfășoară la Romexpo, în perioada 16 – 19 noiembrie.

„Exact cum am promis la începutul mandatului, județul Brașov va avea o prezență constantă la fiecare târg de turism care se va desfășura la Romexpo. Anul trecut am participat ca invitați ai Ministerului Turismului, dar acum am considerat că trebuie să avem un stand propriu. Am închiriat un stand de 33 de metri pătrați, unde vrem să încercăm ca toate administrațiile publice din județul Brașov care sunt interesate de turism să aibă posibilitatea de a fi prezente la acest târg, iar noi, Consiliul Județean, să le punem la dispoziție și să le creăm condiții”, a declarat Adrian Veștea.

Vizitatorii vor putea experimenta cățărarea pe un perete artificial și vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta, vor putea vorbi față în față cu cei care te introduc în tainele acestor activități, cu alergători montani experimentați, personalități și sportivi recunoscuți la nivel internațional (escaladă, sărituri cu schiuri, schi alpin).

De asemenea, în cadrul workshop-urilor programate se vor oferi informații celor interesați despre traseele montane din Brașov accesibile familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, despre cum poate fi practicată drumeția montană în sezonul de iarnă, cum poți deveni un maratonist experimentat și ce presupune alergarea montană, cum te pot sprijini serviciile de salvamont și jandarmerie montană etc.

„Județul Brașov este o zonă de un farmec aparte, care are atâtea de oferit turistului curios, aventurier sau meditativ ori, pur și simplu, dornic să uite o vreme de grijile cotidiene și să se relaxeze într-un mediu atractiv și prietenos. Dincolo de locurile populare printre turiștii care vin în Brașov, județul nostru are și multe atracții mai puțin cunoscute, care merită explorate și pe care dorim să le punem în valoare. Indiferent că turistul este în căutarea păcii și liniștii sau a unei aventuri extraordinare în aer liber, județul Brașov îi poate oferi în orice moment și în orice anotimp satisfacția acestor dorințe”, susține Veștea.

Alina Szasz, managerul public al județului Brașov, a precizat că „tema aleasă este promovarea turismului activ tot timpul anului, o ofertă pe care vrem să o prezentăm în mod integrat, în două ediții de târg. În ediția de toamnă vrem să prezentăm oferta de iarnă-primăvară, iar la primăvară oferta pentru vară-toamnă. Vrem să creăm un ciclu cu ajutorul primăriilor și asociațiilor, și al mediului privat, care activează în domeniul turismului. De la drumeții, ciclism, schi, plimbări, sărituri cu parapanta, rafting, canoe etc. La final, vrem să avem o hartă a județului Brașov, care să evidențieze aceste locații, cu date de contact, iar turiștii să știe unde se pot informa despre aceste aspecte”.

La rândul său, Alexandru Stănescu, secretarul Uniunii Junilor din Brașov, a reiterat faptul că două cartiere istorice al Brașovului au fost introduse și certificate ca fiind destinație culturală de excelență la nivel european (EDEN), acestea urmând să fie prezentate în cadrul târgului: „Această apartenență a Șcheiului și a Brașovului Vechi la această rețeea a fost oportună pentru că prin rețeaua EDEN este promovat un altfel de turism decât cel de masă și vorbim despre turismul cultural, de patrimoniu și gastronomic”.

Programul de la standul Brașovului

Joi, 16 NOIEMBRIE 2017

 • 10:00 – 11:00 Deschidere oficială a TTR
 • 12:30 – 13:30 Workshop ”M-ții Brașovului pentru familiile cu copii și persoane cu dizabilități” – Marian Anghel (costum tradițional de ghid montan)
 • 14:30 – 15:30 Întâlnire şi dezbatere cu autorităţile publice din cadrul Destinaţiilor EDEN (preşedinţi Consilii Judeţene şi primari)  – organizat de Ministerul Turismului
 • 15:30 Prezentare gastronomică Destinaţii EDEN, la standul MT  – organizat de Ministerul Turismului
 • 16:00-17:00 Moment artistic Junii Braşovului – organizat de Ministerul Turismului 

Vineri, 17 NOIEMBRIE 2017

 • 14:00 – 15:00 Workshop ”Dincolo de pârtiile de schi. În munții Brașovului iarna” – Marian Anghel (costum tradițional de ghid montan)
 • 15:00 – 16:00 Workshop „Via Carpatica” – Ioan Bodnar (costum complet voluntar marcare trasee)
 • 10:00 – 18:00 Testarea seletelor (hamuri de parapantă)

Ambasadoarea Județului Brașov pe turism activ: Dana Haralambie – sărituri

Sâmbătă, 18 NOIEMBRIE 2017

 • 12:00 – 13:00 Workshop alergare montană – Silviu Bălan (costum complet alergare montană)
 • 10:00 – 18:00 Iarna cu școlile de ski / snowboard
 • 10:00 – 18:00 Momente dedicate copiilor

Ambasadorii Județului Brașov pe turism activ: juniorii Clubului Brașovia – ski alpin și sărituri

 Permanent în stand:

 • Ciclism în destinațiile EDEN – Șcheii Brasovului și Brașovechi cu Balas Lucian; Colinele Transilvaniei
 • Turiști în siguranță – Jandarmeria montană & Salvamont
 • Cățărare pe perete artificial
 • Simulare schi
 • Prezentare gastronomică destinația Județul Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.