Numărul cazurilor de rujeolă în creștere la Brașov. 19 cazuri înregistrate în ultima săptămână

Numărul cazurilor de rujeolă în creștere la Brașov. 19 cazuri înregistrate în ultima săptămână

Epidemia de rujeolă continuă să se extindă în Brașov. Numai în ultima săptămână s-au îmbolnăvit alte 19 persoane, cu 14 mai mult față de săptămâna anterioară.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în Romania este 9.822, 94 fiind confirmate în ultima săptămână.

Cele mai multe dintre cazurile noi de boală s-au înregistrat în judeţul Mureş, respectiv 20, 19 în Braşov, 16 în Ialomiţa, 14 în Neamţ şi 13 în Călăraşi. S-au mai înregistrat cinci îmbolnăviri în Bucureşti şi câte una în Harghita şi Ilfov, potrivit news.ro.

Numărul deceselor din cauza rujeolei este de 35, această cifră fiind înregistrată şi săptămâna trecută.

De la începutul epidemiei, în urmă cu un an, s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, Tulcea fiind singurul judeţ fără niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au mai înregistrat în judeţele Arad şi Caraş-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via