Dansează pentru bunătate, astăzi, în Piața Sfatului

Dansează pentru bunătate, astăzi, în Piața Sfatului

Sărbătorită în fiecare an în 13 noiembrie, Ziua Mondială a Bunătăţii încurajează oamenii la înţelegere şi cooperare în comunităţi, uitând de orice barieră, de rasă sau de religie, prin evenimentul mondial ”Dance for Kindness”.

„Dance for Kindness” este o pledoarie prin dans pentru bunătate, gentilețe, amabilitate, bunăvoință și prietenie. Coregrafia și muzica sunt special alese pentru acest eveniment, la care vor participa zeci de mii de dansatori voluntari de pe întreg mapamondul.

Manifestarea, ajunsă la cea de-a șasea ediție internațională ajunge pentru prima dată și la Brașov, în Piața Sfatului și la Coresi.

Astfel, duminică 12 noiembrie 2017 între orele 14 și 14:30, participanții vor dansa împreună în Piața Sfatului, apoi manifestarea se va repeta la Coresi Shopping Resort de la 16 la 16:30.

„Evenimentul vrea să implice un număr cât mai mare de voluntari, care se reunesc pentru a realiza un Kindness FreezeMob / FlashMob. În timpul programului FreezeMob, participanții vor fi „înghețați” în poziții care exprimă o faptă bună timp de aproximativ 3 minute. După acel moment, participanții vor intra în dans pentru încă trei minute. Muzica, coregrafia și elementele vizuale vor fi aceleași în fiecare loc de pe Planetă. Coregrafia este realizată de Justin Cole, direct din New York de pe Broadway Dance Center. Culoarea predominantă va fi portocaliu iar steagurile fluturate vor fi ale celor două organizații (Asociația DIVERSITATE și Life Vest Inside) și steagul României”, spun Alina Ursu și Constantin Păun, liderii grupului care organizează acțiunea la Brașov.

Evenimentul marchează World Kindness Day și se desfășoară în aceeași zi peste tot în lume.

 „Ne-am dorit să aducem la Brașov evenimente care să marcheze World Kindness Day din 13 noiembrie, așa că ne-am decis să ne alăturăm unui eveniment fabulos ce se desfășoară în aceași zi, după aceeași regie peste tot în lume unde sunt voluntari dornici. Anul trecut au fost aproape 15.000 de dansatori-voluntari, în peste 120 de locuri  din 50 de țări. Este vorba despre un Freezemob  și un  Flashmob. După cele două evoluții dansatorii vor oferi îmbrățișări (free hugs) și carduri cu fapte bune (act of kindness card) unde este descris îndemnul la o faptă bună, pe care îl dai mai departe ca și altcineva să facă o faptă bună. Este prima ediție la Brașov și prima ediție dechisă oricui în România”, au detaliat organizatorii, citați de MyTex.

Manifestare a pornit de la ideea lui Orly Wahba, fondatoarea Life Vest Inside din U.S.A și iată că acum cuprinde lumea. Life Vest Inside (LVI) este o organizație non-profit cu activitate internațională care inspiră, împuternicește și educă oameni din toate mediile pentru a duce o viață dedicată binelui. În fiecare an, pentru a începe Săptămâna Mondială a Bunătății, LVI organizează „Dance for Kindness”, un FreezeMob / FlashMob în jurul lumii, în ​​cinstea Zilei Mondiale a Bunătății – arătând că, indiferent de diferențele de rasă, religie, cultura etnică și trecut – ceea ce ne unește pe toți este bunătatea.

Foto: nydailynews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.