Buceschi: „Meciul cu Cisnădie va fi greu, dar nu putem spune că e capital”

Buceschi: „Meciul cu Cisnădie va fi greu, dar nu putem spune că e capital”

Antrenorul echipei Corona Braşov, Costică Buceschi, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că meciul pe care echipa îl va juca vineri, pe teren propriu, de la ora 18.00, în compania echipei Măgura Cisnădie, „va fi un joc dificil dar nu capital”.

„Este clar că va fi un meci foarte greu, Măgura este o echipă ambiţioasă, care a investit foarte mult în vară, au în lot câteva jucătoare cu experienţă, care au şi câştigat un campionat mondial, iar pe lângă acest lucru, au şi un parcurs bun în campionat. Cu toate acestea, noi trebuie să ţinem cont că jucăm acasă şi unul dintre obiectivele pe care trebuie să ni le îndeplinim este să nu mai pierdem puncte cu nimeni pe teren propriu, şi în deplasare ne trebuie mai multă concentrare şi viziune, mai ales în fazele în care ajungi faţă în faţă cu portarul, pentru că aici se face diferenţa între un joc acasă şi unul în deplasare. Nu cred că putem spune că meciul cu Cisnădie este capital. Nu consider că în etapa a opta poţi vorbi despre meciuri capitale, sau dacă e să vorbim aşa, capitale sunt toate atunci când lupţi pentru un obiectiv. Este un joc de campionat în şcare trebuie să facem totul pentru a câştiga. Dacă îi spunem capital, nu facem altceva decât să punem o presiune în plus pe toată lumea”, a spus Costică Buceschi.

Tehnicianul a mai spus că rezultatele mai slabe ale echipei au apărut pe măsură ce presiunea a crescut, iar faptul că jucătoarele încă nu se simt între ele în teren, a afectat şi jocul echipei.

„Rezultatele mai slabe au apărut pe măsură ce presiunea a crescut, şi tot ce s-a întâmplat în jurul echipei poate a dus la acest fapt. Am avut meciuri bune şi mai puţin bune, de la începutul sezonului. Faptul că avem atât de multe jucătoare convocate la echipa naţională, demonstrează că avem în lot fete valoroase, dar, aşa cum a spus şi Eliza, încă nu se simt bine în teren, coeziunea nu este la nivelul pe care ni-l dorim. Dorinţă, motivaţie, luptă există, dar din păcate în unele momente realizările nu sunt cele pe care ni le dorim. Nu avem însă ce face, o echipă puternică trebuie să treacă peste aceste momente, să se lupte din primul până în ultimul minut pentru ceea ce vrea să realizeze”.

Costică Buceschi a declarat că nu consideră rezultatele din startul campionatului surprinzătoare, fiind de părere că, deşi valoarea echipelor este mai echilibrată, nivelul a scăzut faţă de anii trecuţi.

„Nu consider că sunt rezultate surprinzătoare, eu am zis la începutul sezonului că în România campionatul s-a nivelat din punct de vedere al echipelor cu pretenţii, dar nu cred că a crescut din punct de vedere valoric, ba chiar cred că a scăzut. Avem o echipă pe care nu o poate bate nimeni, şi anume CSM-ul, iar asta cred că nu le convine nici lor. Cred că handbalul românesc este în regres şi sper să mă contrazică naţionala ci evoluţie foarte bună la campionatul mondial din Germania. Au apărut şi foarte multe accidentări dar şi forma unor jucătoare ne face să fim destul de pesimişti din punctul acesta de vedere”.

Întrebat de ce nu a jucat-o pe Sorina Tîrcă în meciul de la Roman, după o etapă în care a fost votată cea mai bună jucătoare, Costică Buceschi a declarat: „Au fost două meciuri total diferite. Roman este mult superioară echipei cu Slobozia de acasă. Meciul de la Roman a fost joc de deplasare, am început cu o echipă care a jucat pe postul pe care eu o folosesc pe Sorina s-a aflat o jucătoare care a avut un randament foarte bun, astfel că era foarte greu să bag în timpul meciului şi mai ales în repriza a doua. Dacă făceam prea mult schimb atac apărare în acest meci, riscam să luăm goluri pe o repunere rapidă a adversarului în joc, astfel că am decis să joc cum am jucat. Personal nu pot spune că mă interesează părerile unora sau altora legat de o jucătoare, dacă joacă mai mult sau mai puţin în viziunea lor. Pe mine mă interesează ca echipa să crească şi fiecare jucătoare care e acum la Corona, a avut, are şi va avea în continuare şansa să joace”.

Prezentă la conferinţa de presă, Eliza Buceschi a spus la rândul ei că dacă ar fi să se ia după clasament, s-ar putea spune că Măgura Cisnădie este favorită, dar că echipa Coronei „a demonstrat că are valoare şi se va bate din primul până în ultimul minut pentru puncte”.

„Ştim că va fi un meci dificil pentru că Cisnădie are o echipă valoroasă,  formată din jucătoare cu experienţă, şi mai mult decât atât, au reuşit să câştige ultimele meciuri şi vin cu un moral foarte bun, ceea ce nu se poate spune despre noi. Cu toate acestea, chiar dacă am spus că  Cisnădie are o echipă valoroasă, în acest meci va fi mai mult vorba despre noi, trebuie să strângem rândurile după meciul cu Roman, pe care l-am pierdut, şi chiar după meciurile dinainte în care nu am jucat atât de bine precum ne-am dorit. Cred că se va juca până în ultimul minut al meciului. Dacă ne uităm pe clasament putem spune că Cisnădie este favorită, dar noi nu vrem să pierdem puncte acasă. După meciul cu CSM a urmat o pauză pentru noi, lipsa meciurilotr şi-a spus cuvântul, iar asta se vede în tot ceea ce s-a întâmplat. Avem sincope, încă relaţiile de joc nu s-a închegat şi cred că avem nevoie de mai multe meciuri. Normal, în aceste condiţii sunt puse în pericol şansele de a termina pe podium, dar am demonstrat că avem valoare şi că ne putem bate cu echipele valoroase din campionat, sezonul este lung şi multe se mai pot întâmpla. Chiar cred că totul depinde de noi şi încă avem şanse să ne îndeplinim obiectivul”, a spus jucătoarea Coronei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.