„Prin lumea muzicii de film” – o incursiune prin muzica din filmele celebre ale secolului trecut

„Prin lumea muzicii de film” – o incursiune prin muzica din filmele celebre ale secolului trecut

Artiştii Operei Brașov au pregătit un spectacol de excepție – „Prin lumea muzicii de film” – care va cuprinde coloanele sonore ale celor mai îndrăgite pelicule din istoria cinematografiei.

Prin intermediul soliştilor, corului şi baletului Operei Braşov, acompaniaţi de pian, cei prezenţi vor putea pătrunde în mirifica lume de celuloid: începând cu „Pe aripile vântului” (1939) – unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, bucurând milioane de cinefili, o producţie care a deţinut zeci de ani supremaţia încasărilor; „Casablanca” (1942), considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX; „Luminile rampei” (1952) – scris, produs şi regizat de Charlie Chaplin, cel care a şi compus coloana sonoră a acestei pelicule; musical-ul „Sunetul muzicii” (1965) – cu Julie Andrews şi Christopher Plummer în rolurile principale; „Romeo şi Julieta” (1968), filmul care l-a avut ca regizor şi co-scenarist pe celebrul Franco Zeffirelli; „Love Story” (1970) – filmul care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, care a inspirat milioane de tineri; „Naşul” (1972), celebra producţie a lui Francis Ford Coppola, care i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando şi Al Pacino, ajungând până la „Titanic” (1997) – câştigător a nu mai puţin de 11 premii Oscar şi „Evita” (1996), filmul ce a avut-o pe Madonna în rolul Evitei Peron.

Spectacolul inedit va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30, în Sala Operei.

Prezentarea acestui eveniment va fi făcută de Irina Margareta Nistor, redutabil critic de film, dar şi cea mai îndrăgită şi cunoscută voce de pe casetele video din vremea regimului comunist.

Biletele pot fi cumpărate la preţurile de 20 lei, respectiv 10 lei, la sediul Operei (str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380), de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Foto: opera-brasov.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.