Schiorii Coronei se pregătesc pe gheţar, în Austria

Schiorii Coronei se pregătesc pe gheţar, în Austria

Sportivii de la secţia de schi a clubului Corona trag tare la antrenamente pentru a pregăti noul sezon competiţional. Sportivii antrenaţi de Dan Iliescu participă la un stagiu de pregătire la gheţarul Molltaler din Austria (3120m), în care programul este infernal pentru schiori.

„Ne-am propus începerea antrenamentelor în porţi şi ne dorim 10 zile pe zăpadă. Programul este foarte dur având în vedere că sunt multe echipe, peste 65, iar ca să prindem culoar trebuie să ne trezim la 5.30, pentru ca la ora 7 să fim pe pârtie. Antrenamentele sunt lungi, aproximativ 4 ore, urmate de un antrenament fizic de o oră, pe uscat, după amiaza, condiţii în care consumul de energie este foarte mare. Cu toate acestea, sunt foarte mulţumit de cum s-au comportat şi mobilizat sportivii în timpul antrenamentelor şi de modul cum au respectat programul acestui cantonament greu, în care adesea nu ne-am putut antrena din cauza furtunilor”, a spus Dan Iliescu.

În cantonamentul din Austria, Dan Iliesvcu a deplasat toată echipa de schiori a Coronei formată din: Juniorii Laurenţiu Martac, Sebastian Dudaş, Erika Andrei; cadeţii Diana Renţea, Teodora Leonte, Szidonia Lazsadi, Szoke Hunor, Vlad Iordache, Robert Mârţ; Copiii Andra Maroşan, Irina Ghiţoc, Luca Dumitru, şi Eduard Bart.

Încrezător în noul sezon

Antrenorul Coronei este încrezător în şansele secţiei de schi de la Corona de a aduce şi în acest sezon multe medalii clubului.

„Eu sunt foarte optimist şi am mare încredere în sportivii mei. Chiar dacă nu îi avem pe campionii de anul trecut de la cadeţi, Alexandru Bordi, care s-a transferat, şi Horea Olteanu, care s-a retras, ceilalţi sportivi sunt hotărâţi să suplinească prin evoluţii bune lipsa celor doi şi să cucerim şi în acest sezon un număr mare de medalii”.

Alexandru Barbu şi Mihnea Olteanu merg şi ei în Austria

Începând de marţi, delegaţiei Coronei din Austria i se vor alătura alţi doi sportivi ai Coronei, Alexandru Barbu, calificat la Jocurile Olimpice, precum şi Mihnea Olteanu, component al lotului naţional de juniori.

„Aici vor veni şi Alexandru Barbu şi Mihnea Olteanu, care se vor pregăti pentru obiective diferite, Barbu pentru JO din Coreea din februarie,  iar Olteanu pentru Cupa Mondială de juniori de la Davos – Elveţia, din februarie 2018. Un alt sportiv al Coronei, Ioan Achiriloaie, calificat şi el la Jocurile Olimpice la probele de viteză, se pregăteşte să plece peste ocean, în SUA şi Canada, la curse şi pregătire”, a mai spus Dan Iliescu.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via