Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile pe pârtiile din Poiana Brașov

Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile pe pârtiile din Poiana Brașov

În noul regulament pentru utilizarea domeniului schiabil din Poiana Brașov, aflat în dezbatere publică, vor fi introduse contravenţii şi sancţiuni pentru încălcarea prevederilor, cu amenzi de până la 2.500 de lei.

Primele modificări introduse în Regulamentul privind conduita schiorilor pe domeniul schiabil sunt la propunerea Poliției Locale, instituție care ar urma să-i și amendeze pe cei care nu respectă prevederile de bună conduită pe pârtiile din Poiana Brașov.

Potrivit proiectului „actualizat”, pentru „accesul pe pârtie a schiorilor însoţiţi de animale de companie„ şi pentru „folosirea snowmobile-lor pe pârtiile de schi, cu excepţia cazurilor în care acestea sunt folosite de personalul autorizat si pregătit al adminstraţiei domeniului schiabil, a intervenţiilor echipei Salvamont sau Jandarmeriei Montane”, Poliţia Locală a propus amenzi cuprinse între 1.500 la 2.500 lei.

Amenzi mai mici, cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei, sunt propuse pentru:

  • folosirea pârtiilor de schi închise, marcate cu semnul „Pârtie închisă”
  • traversarea gardurilor de protecție cu schiuri, plăci de snowboard sau fără acestea
  • traversarea liniei de urcare a teleschiului pe jos, cu ajutorul schiurilor sau plăcii de snowboard este interzisă. Aceasta se va face doar în locurile marcate special amenajate.
  • folosirea în această zonă a pungilor de plastic, anvelope de autoturisme sau alte dispozitive improvizate pentru coborârea pârtiilor
  • coborârea și folosirea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement utilizând sănii, speedfly, biciclete sau alte dispozitive folosite în practicarea altor sporturi decât schiul și snowboardingul.

Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de cel mult 48 ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii.

Regulamentul privind conduita schiorilor pe domeniul schiabil din Poiana Brașov a fost propus de Serviciul Public Salvamont Brașov, iar până în data de 7 noiembrie se pot face propuneri, sugestii şi exprima opinii cu valoare de recomandare pe e-mail salvamont@brasovcity.ro sau la sediul Serviciului Public Salvamont.

Ulterior, în 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, la  Sediul Centrului de Agrement, va avea loc o întâlnire publică pentru a discuta prevederile acestui regulament. După parcurgerea acestor etape, Regulamentul va fi supus aprobării Consiliului Local Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate