24 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână, în România, din care cinci în Brașov

24 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână, în România, din care cinci în Brașov

Potrivit raportărilor săptămânale, numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate la nivel național, în săptămâna care a trecut este de 24.

Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat, în Ialomița, dar cinci și în Brașov, arată datele  Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

De la debutul epidemiei, în urmă cu un an, în România s-au înregistrat 9.728 de cazuri de rujeolă, 24 fiind confirmate în ultima săptămână.

Săptămâna trecută, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în Ialomița, respectiv 16 cazuri. Au mai fost confirmate cinci cazuri în Brașov, două în Ilfov și unul în București.

La nivel naţional, judeţele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad. Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.

Numărul deceselor din cauza rujeolei este de 35, această cifră fiind înregistrată şi săptămâna trecută.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via