Muzica dată prea tare sau bormașina folosită la prânz te pot băga la închisoare

Muzica dată prea tare sau bormașina folosită la prânz te pot băga la închisoare

Potrivit unui Proiect de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne, persoanele care, după ce au fost avertizate de poliție, continuă să tulbure liniștea publică între orele 22.00 – 8.00, respectiv 13.00 – 14.00, riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Aceeaşi pedeapsă se propune şi pentru organizarea de nunţi în corturi sau petreceri private în care se utilizează „aparatură muzicală la intensitate” şi care nu renunţă la activitate, după ce persoanele în cauză au fost avertizate de poliţişti.

Tot închisoare între 3 luni şi 2 ani se propune pentru „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

În proiectul de lege se mai arată că orice persoană care a fost avertizată de polițiști să întrerupă astfel de activități, dar nu procedează întocmai, „și prin această tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil”, va fi pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Până acum, legea prevedea ca astfel de fapte erau doar contravenții, nu și infracțiuni.

Același proiect de lege prevede și că vor putea fi sanctionați cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă și cei care folosesc expresii sau gesturi jignitoare la adresa polițiștilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate