Eurodeputații români descoperă realităţile din ţară

Eurodeputații români descoperă realităţile din ţară

Siegfried Mureșan, după vizita la Airbus Helicopters România: „Tot mai multe companii din Brașov fac treaba Guvernului, înființează secții de învățământ profesional în care își pregătesc viitori angajați”.

Eurodeputatul a mai aflat că investitorii din județul Brașov au nevoie de forță de muncă înalt calificată și, pentru că școlile profesionale au fost distruse de deciziile anterioare ale guvernelor PSD, tot mai multe companii de aici private și de stat și-au luat soarta în propriile mâini și au ajuns să facă treaba Guvernului, înființând secții de învățământ profesional pe lângă diverse licee în care își pregătesc viitori angajați.

În cadrul vizitei de la compania Airbus Helicopters din Ghimbav, eurodeputatul român Siegfried Mureșan a avut discuții cu vicepreședintele pentru Afaceri cu Uniunea Europeană și NATO al Airbus Helicopters, Eric Michel.

„Investitorii din Brașov au nevoie de forță de muncă înalt calificată și, din cauza lipsei de implicare a Guvernului, se văd nevoite să investească în proiecte de formare a tinerilor. Deși persoanele care sunt educate în clasele pe care aceste companii le susțin sunt foarte bine pregătite, este necesară și implicarea Guvernului României, și este necesară o implicare la nivel național. Companiile din Brașov și încă alte câteva din țară s-au dovedit a fi buni gospodari și au putut să direcționeze o parte din resursele financiare necesare susținerii unor astfel de clase în cadrul liceelor, dar sunt multe alte companii în țară care nu au această posibilitate. De aceea, Guvernul României trebuie să deruleze campanii de informare, mai ales în școlile gimnaziale și în rândul părinților, în care să prezinte nevoile reale ale pieței muncii și perspectivele de evoluție ale acesteia pentru ca tinerii să-și poată orienta cariera spre domeniile care se vor dezvolta în viitor și care vor avea nevoie de forță de muncă. Este necesară, totodată, o revizuire a  curriculei educaționale și adaptarea acesteia la cerințele pieței și ale noilor tehnologii utilizate. Investițiile în educație, alături de cele în inovare și infrastructură, sunt vitale pentru ca mediul privat să se poată dezvolta și să poată crea locuri de muncă în regiune și în întreaga țară, de aceea, Guvernul trebuie să-și schimbe actuala politică, prin care, practic, ignoră aceste domenii, și să direcționeze cât mai multe investiții în această zonă. Guvernul României trebuie să sprijine prin toate mijloacele pe care le are la îndemână dezvoltarea sistemul educațional profesional din România, altfel investitorii străini și autohtoni nu vor mai găsi forță de muncă bine calificată în țara noastră și, treptat, treptat, vor alege să-și mute afacerile în alte țări”, a declarat eurodeputatul român Siegfried Mureșan după vizita la Ghimbav.

 Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, s-a aflat la Ghimbav cu prilejul proiectului „Turul investitorilor din România”, care cuprinde vizite la mai multe mari companii din România cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat și ce condiții trebuie create pentru ca mediul privat să investească și să creeze tot mai multe locuri de muncă în România.

Firesc ar fi fost ca realitățile din România să le cunoască înainte de a pleca la Bruxelles, nu să le afle la jumătatea mandatului de eurodeputat.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.