Primul bilanț al jandarmilor brașoveni privind animalele sălbatice din județ

Primul bilanț al jandarmilor brașoveni privind animalele sălbatice din județ

Reprezentanții celor două unităţi de jandarmi din Braşov Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, au făcut primul raport al activităţii legat de animalele sălbatice de pe raza județului Brașov.

Astfel, după ce ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a dispus că Jandarmeria este instituţia care va gestiona conflictele om – animal, potrivit primului bilanţ prezentat, în luna octombrie, au fost 20 de solicitări legate de animale.

Dintre acestea, 10 persoane au sunat la 112 să anunţe prezenţa unui urs, patru apeluri au fost pentru câini agresivi, trei pentru vulpe, două pentru porci mistreţi şi unul a semnalat un animal domestic aflat în pericol.

Cel mai recent caz a fost joi seara, când un pui de urs a ieşit să ia masa în oraş, iar până să fie direcţionat de jandarmi spre pădure, echipa mobilă a fost solicitată pentru a goni o turmă de mitreţi, care ajunsese pe Aleea de sub Tâmpa. Aceștia, ajutați de vânători, au organizat goane pentru a determina animalele să ajungă înapoi în pădure.

Totodată,  jandarmii braşoveni au organizat 311 patrule în staţiuni şi pe trasee montane, 235 de patrule de jandarmi şi 115 patrule mixte.

De asemenea, au organizat ordinea publică la 25 de activităţi cultural-artistice şi la 30 de competiţii sportive.

În luna octombrie, jandarmii au aplicat 87 de amenzi, în valoare de 22.500 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate