Clubul SR Brașov omagiază primii stegari!

Clubul SR Brașov omagiază primii stegari!

Vânătorii de Munte aniversează astăzi 101 ani de la înfiinţare, iar clubul AS SR Braşov le urează La Mulţi Ani şi le mulţumeşte pentru serviciul şi sacrificiile în slujba României!

Istoria „stegară” este strâns legată de cea a Vânătorilor de Munte, totul începând în 1938 odată cu înrolarea a opt fotbalişti braşoveni: Ákos, Torben, Zsolt, Frederick, Tiborc, Vasilean, Andrass şi Balázs.

Andrass, Torben şi Balázs au fost primii care au plecat pe front, în 1941, participând cu Brigada 1 Munte la bătăliile pentru eliberarea Bucovinei de Nord. Andrass şi Torben, atacanţi în echipa Secţiei 15 a Uzinelor Astra Braşov, au căzut la datorie în Bucovina, Balázs revenind acasă abia în 1959, după patru ani de război şi 14 de prizonierat.

 

 

foto din cartea „Viaţa şi moartea în linia întâi”, de Vasile Scârneci, Editura Militară, 2012.

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” organizează astăzi, între orele 11.00-14.00, un eveniment special la sediul comandamentului de lângă Patria, care printre altele va include şi un atelier de căţărări pentru copii, aşa că faceţi-vă timp să-i duceţi pe cei mici. Programul evenimentului, AICI!

Foto sus: lasteagaru.net

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.