Măsuri de urgență, ca urmare a avertizărilor meteo

Măsuri de urgență, ca urmare a avertizărilor meteo

Subprefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă, a convocat, în această dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în urma avertizării meteo Cod Portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă în perioada 29.10.2017, ora 10.00- 30.10.2017, ora 23.00.

Acesta a solicitat existența unor echipe de intervenție, care să acționeze în zonele cu risc ridicat.

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov au prezentat situația materialelor antiderapante/utilaje disponibile, astfel:

  • 18 autobasculante cu lamă
  • 5 încărcătoare
  • 1 buldoexcavator
  • 2 unimog-uri.

S-a precizat faptul că, din cantitatea de material antiderapant necesar pentru întreg sezonul de iarnă, în prezent se deține un procent de 35%, adică 5.000 de tone nisip și 500 de tone de sare.

La nivelul județului sunt trei puncte de intervenții, respectiv: Făgăraș, Brașov și Valea Bogății (DN 13), urmând ca acestea să fie verificate.

Reprezentanții DRDP Brașov au prezentat informații legate de utilajele ce urmează a acționa pe drumurile naționale din județul Brașov, respectiv: 13 ATB-uri și șase încărcătoare. Au precizat faptul că, în data de 27.10.2017 stocul de material antiderapant era de 5714, 6 tone/sare, precum și clorură de calciu. Se asigură permanența la secțiile și raioanele din subordine, precum și la dispecerat. S-a acordat o atenție sporită zonelor cu potențial ridicat de risc, de exemplu zona Babarunca, Predeal și Bran.

Subprefectul a solicitat celor de la ISU Brașov să desfășoare controale la unitățile administrative teritoriale din județ, care nu au dispus efectuarea serviciului de permanență în perioada vizată.

De asemenea, acesta a atras atenția reprezentanților filialei de distribuție a energiei electrice Transilvania Sud S.A, precum și reprezentanților CNCFR să fie pregătiți să intervină în situația în care acest lucru se va impune.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via