Mădălina Caia, campioană balcanică la lupte. Din martie nu şi-a primit banii de la Consiliul Judeţean!

Rezultat excepţional obţinut de braşoveanca Mădălina Caia, care participă în perioada 27-29 octombrie la Campionatul Balcanic de Lupte la nivelul juniorilor, care se desfăşoara în Turcia, la Iznik (Bursa).

În prima zi de concurs, sportiva Madalina Caia, din Teliu, legitimata la CS Ţara Bârsei 2011 Brasov, club patronat de Consiliul Judeţean Braşov, a reuşit să obţină medalia de aur şi titlul de campioană balcanică în cadrul categoriei 59 kg.

În finala categoriei a învins o sportivă din Turcia, după o luptă foarte dură,  cu scorul de 6-4.

Din păcate, la fel ca şi atunci când a obţinut titlul de campioană mondială, situatia ei în cadrul clubului finanţat de Consiliul Judeţean, cât şi a celorlalţi sportivi braşoveni este una care sfideaza orice limita a bunului simţ.

Poate că ar fi cazul ca persoanele care împart banii alocaţi din bugetul public al judeţului să îi folosească pentru copiii şi tinerii din Braşov care fac performanţă. Suntem convinşi că şi consilierii judeţeni care sunt membri în cadrul Comisiei de Sport din cadrul Consiliului Judeţean ar trebui să conştinetizeze că banii comunităţii trebuie să ajungă pentru susţinerea elitelor acesteia.

Contactatată de newsbv.ro, Madalina Caia nu a dorit deocamdată să spună nimic. Ne-a spus, cu o voce terminată, că este bucuroasa, foarte obosita şi doreşte să îşi îngrijească rănile.

În acest contexet, l-am contactat pe antrenorul sportivei, Horaţiu Albu, care a demisionat din luna martie din cadrul clubului. 

Acesta ne-a declarat: „Nu am chef de polemici cu nimeni. Pot doar spune că, odată cu demisia mea, s-a sistat plata tuturor indemnizaşiilor către sportivi. Mai mult, sportivii legitimaţi nu au putut participa la niciun concurs din luna martie (campionat naţional de juniori, Cupa României la seniori, Campionatul Naţional de Cadeţi, Campionatul Naţional pentru Copii). Pe nimeni nu a interesat în vreun fel soarta acestor sportivi, multipli medaliaţi şi campioni naţionali, fiindu-le practic blocat tot anul competiţional. Urmează alte trei competiţii (Cupa României Cadeti, Cupa României Juniori, Campionat National Cadeţi pe echipe), la care ei nu vor putea participa. Nu ştiu ce au de gând cei de la conducerea clubului referitor la situaţia secţiei de lupte. În decursul celor opt luni trecute de la demisia mea, nu am vorbit, nu am aruncat cu acuze, nu o fac nici acum, îi rog doar să ia o hotărâre, să le transmită sportivilor ce au de gând cu ei, pentru ca este vorba de o munca de 10 ani în cazul unora dintre ei…”.

Reprezentanţii Clubului spun că vina aparţine primarului din Teliu

Am primit și o poziție oficială din partea Clubului Sportiv Țara Bârsei 2011.

„Mădălina Caia este legitimata la noi, pentru ca nu am vrut sa o dam afara ca sa nu-i facem rau. Fata nu are nici o vina… este o problema de orgoliu a primarului din Teliu. Cei de la Teliu nu au mai vrut sa faca parte din asociere. Drept urmare, au iesit din Tara Bârsei. Noi am incercat sa lucram in continuare cu sectia de lupte, dat nu am reusit. Antrenorul Horaţiu Albu si-a dat demisia si nu am mai avut ce sa facem. Noi le-am propus celor de la Teliu sa pastram sectia pana cand le ies hartiile de la clubul lor, dar nu au vrut. În momentul in care sectia a ramas fara antrenor, s-au cautat variante de antrenori dar nu s-au gasit (toti antrenorii contactați aveau angajamente in alta parte), majoritatea sportivilor fiind minori trebuiau sa participe la concursuri cu acordul parintilor, plus ca nu avea cine sa antreneze sportivii. Antrenamentele se desfasurau in Teliu, toti sportivii fiind din Teliu”, spun oficialii de la CS Ţara Bârsei 2011.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.