Ursul agresiv din Făgăraş va fi împuşcat

Ursul agresiv din Făgăraş va fi împuşcat

Ursul din Făgăraş, care a atacat luni un bărbat în vârstă de 39 de ani şi o fată de 14 ani, va fi împuşcat, conform procedurilor, a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
„Noi am primit azi (marţi, n.r.) de dimineaţă toate documentele de la prefectura (din Făgăraş n.r.). Cred că secretarul de stat a semnat ordinul de derogare şi pentru acest urs care a pus în pericol viaţa omului. Procedura a fost de recoltare. Recoltarea înseamnă extragerea lui şi împuşcarea conform procedurii. Avem două proceduri. Aceasta pe sistemul de urgenţă în care se şi întruneşte Comitetul pentru situaţii de urgenţă şi cea care a însemnat trecerea la atac asupra omului şi cealaltă care a însemnat relocarea lor atunci când ursul a atacat gospodăriile. Atunci participă şi Ministerul Agriculturii”, a precizat ministrul Mediului.
Ea a arătat că, la Ministerul Mediului, au sosit 94 de solicitări pentru derogare de la ordinul privind cota de intervenţie la carnivorele mari.
„Au fost 94 de solicitări venite la Ministerul Mediului până astăzi, dintre care numai 22 de ordine au fost emise pentru derogare, adică diferenţa de solicitări nu a avut documentele întocmite conform procedurii pe care noi am introdus-o în interiorul ordinului. S-au cerut unele lămuriri de la cei care au întocmit documentele astfel încât după ce ne vor fi retrimise la Minister completările, să se poată lua hotărârea emiterii unui ordin de derogare. Marea majoritate a fost relocată, deci ele au fost luate şi duse în altă parte”, a mai arătat ministrul Mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.