Un motiv pentru care întârzie autobuzele RATBV SA

Un motiv pentru care întârzie autobuzele RATBV SA

Utilizarea stațiilor de transport în comun aflate în administrarea exclusivă a RATBV S.A. de către alte categorii de transportatori, precum și de către conducători auto de autoturisme, reprezintă una dintre cauzele importante a nerespectării orarelor de circulație afișate în stații și care poate genera stări de pericol pentru pasagerii autobuzelor și troleibuzelor.

Aceasta este una dintre concluziile preliminare obținute de specialiștii RATBV S.A. în urma unei ample acțiuni de monitorizare a traficului mijloacelor de transport în comun în municipiul Brașov, activitatea ce se desfășoară în această perioadă pe raza întregului oraș.

„Lansăm pe această cale un avertisment conducătorilor auto de autoturisme sau celor care desfășoară, pentru diverse societăți comerciale, activitatea de transport persoane cu autobuze sau autocare, cu privire la faptul că nu mai tolerăm utilizarea stațiilor de transport pe care RATBV S.A. le are în administrare. În acest sens vom solicita sprijinul lucrătorilor de Poliție, fiindcă, în unele situații s-a ajuns să fie pusă în pericol siguranța călătorilor noștri, care sunt obligați să urce sau coboare din autobuze direct în stradă. Nu este admisibil ca autobuzele sau troleibuzele noastre să fie nevoite să oprească pe banda 1 a șoselei sau în zone neamenajate, iar stațiile dotate cu alveolă de către Primăria Municipiului Brașov să fie efectiv blocate de diverse autovehicule. În aceste condiții, în care așteptăm minute întregi să ni se elibereze spațiile de îmbarcare – debarcare a călătorilor, respectarea orarelor afișate în stații devine imposibilă”, a declarat directorul general al RATBV S.A., Ovidiu Bucurei.

De precizat faptul că, potrivit prevederilor Regulamentului privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public de persoane în Municipiul Brașov, aprobat prin HCL 13/2013, oprirea ori staţionarea în staţiile publice şi capetele de traseu autorizate de Primăria Municipiului Braşov pentru transportul public local de călători a altor autovehicule decât cele care aparţin RATBV S.A., precum şi oprirea nejustificată  pe banda de circulaţie (BUS) destinată mijloacelor de transport public local de călători constituie contravenţieși se sancționează cu amendă.

  1. Nu de puține ori am văzut mașini încurcând autobuzele în stații. Dar în mod frecvent experimentez întârzieri la 2-3 stații distanță de la capăt. Și chiar de curând am plecat cu un autobuz chiar din capătul unei linii cu 3 minute mai târziu decât ora afișată pe pagina RATBV. Deci … hai sictir!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.