Armand Assante și-a prezentat filmul „The Wanderers”, la Teatrul Sică Alexandrescu

Armand Assante și-a prezentat filmul „The Wanderers”, la Teatrul Sică Alexandrescu

Actorul american, Armand Assante a fost invitatul special la Dracula Film Festival Brașov, pentru proiecţia horror-ului fantasy „The Wanderers”, în care interpretează rolul principal.

Într-o conferință de presă susținută la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, Armand Assante a declarat că România este un punct mic în marea cinematografiei universale, dar „este un punct proeminent, cu greutate”, iar actorii, scenogafii și regizorii din țara noastră sunt „adevărați din cauză că fenomenul cultural este luat în serios”.

El a adăugat că oricând a avut prilejul să studieze, să audieze sau să facă parte dintr-un proiect de film românesc, și-a dat seama că este vorba despre voci de aur și proiecte bune, cu potențial.

„Teatrul este apreciat în cultura românească. Aveți actori, scenografi, regizori adevărați din cauză că fenomenul cultural este luat în serios. Deși sunteți un punct mic în marea cinematografiei universale, este un punct proeminent, cu greutate. Deși, așa cum am spus, micuță ca insulă a cinematografiei este una, cu greutate datorită valorii pe care i-o dați”, a afirmat Assante, citat de Agerpres.

La adresa colegului român de platou, actorul Răzvan Vasilescu, cu care joacă în filmul „The Wanderers”, Armand Assante, a precizat că Răzvan Vasilescu este în adevăratul sens al cuvântului un actor mare al timpului nostru.

„O persoană grozavă cu un intelect superior. Îl apreciez ca și actor, i se aprind în minte foarte repede idei inspirate, idei strălucite, chiar și le poate însuși și digera foarte repede. Mi-aș dori să fie asimilat în munca de film în limba engleză, ar merita pentru că are potențialul care să-i permită asta”, a spus actorul american.

Cei doi au fost parteneri de platou și în „California Dreamin” în urmă cu 10 ani.

Referitor la filmul The Wanderers, Armand Assante a recunoscut că l-a atras tematica filmului, chiar dacă ideea a mai fost exploatată și în alte filme, pentru că este preocupat de spirit și energiile pe care cei din jur ți le pot transmite, gen vampirismul energetic.

 „Filmul are practic la bază ideea despre energiile care fac parte din univers şi călătoresc prin univers. Ideea în sine se reduce la noţiunea de suflet. Este vorba despre cum un spirit poate afecta spiritul altcuiva şi îl poate lua în stăpânire. M-a atras tocmai ideea cum un spirit poate bântui alte spirite, cum arată de fapt călătoria unui suflet. De fapt, toate dramele urmăresc călătoria eroului principal. Practic, este analizat drumul sufletului, spiritului personajului principal care ajunge doar la capătul drumului să-și dea seama cât de mult a fost invadat de un alt spirit. De multe ori te poți simți vampirizat energetic sau afectat de stările celor din jur, astfel încât poți simți că energia ta este diminuată de cea a celor din jur. Te supui permanent unor astfel de amenințări dacă ești creator, muzician, interferezi permanent cu energiile celorlalți. Întotdeauna poți avea surprize în călătoria zilnică, de altfel despre asta este vorba și în film, personajul descoperă în final că este luat cu totul în stăpânire de o personalitate și energia altui personaj. Este de fapt o dilemă a sufletului uman”, a spus actorul, pentru sursa citată.

Acesta a mai destăinuit publicului prezent că pentru a-şi întregi viziunea asupra lumii paranormalului a început să studieze opera filosofului Emil Cioran.

„Pentru a-mi întregi viziunea asupra lumii paranormalului am început să citesc Cioran. Sunt o serie de oameni de cultură din SUA influenţaţi de opera acestui filosof român. Opera lui te provoacă să gândeşti în mintea altor oameni, cum poate funcţiona mintea unui personaj de tip Dracula. E ca şi cum ai oglindi adevărul printr-o altă prismă. O filosofie nihilistă e mai degrabă realistă”, a menţionat Armand Assante.

Rferitor la alegerea acestei profesii, actorul american, care a început, de fapt, cu muzică şi a trecut şi prin câţiva ani de teatru, a spus că este o muncă foarte grea căruia trebuie să i te dedici.

„Nu poți să iei ușor meseria asta, trebuie să te dedici ei. Nu este ca și cum ai interpreta ceva scris, la un instrument oricare ar fi el. Trebuie să devii tu instrumentul și să devii fidel ideii regizorului oricare ar fi el”, a mai spus actorul.

În horror-ul românesc „The Wanderers”, actorul american îl interpretează pe Louis Moudon, un experimentat vânător de vampiri, care, alături de prietenul său jurnalist ajunge într-un sat izolat din Transilvania, pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar.

 

Foto: mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.