Mînzatu: De marți se semnează contractele pentru Start Up-uri

Mînzatu: De marți se semnează contractele pentru Start Up-uri

Deputatul PSD Roxana Mînzatu salută faptul că, la nivelul județului Brașov, s-au aprobat peste 400 de proiecte depuse pentru Start-Up Nation.

„Sincer, mă aşteptam să fie mai multe, la gradul de dezvoltare al zonei noastre. Se semnează acest act adiţional prin care practic să dă drumul la implementarea proiectelor şi evident că, în momentul în care firmele vor veni şi cu documentele de decont, vor primi şi banii respectivi. Am discutat cu Agenţia Regională pentru IMM-uri de la Braşov, îi vor chema eşalona la semnare, începând de marţi.  Finanțările s-au dat pe punctaje foarte mari, mai apropiate de 100, e de așteptat să fie în domeniul producției, al dezvoltării de soft și industrii creative”, a precizat Roxana.

Trebuie menţionat faptul că o parte din banii pentru Start-Up sunt europeni, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Ministerul pentru Antreprenoriat are deja proiectul aprobat, cu o valoare de 100 milioane euro. Din aceştia se vor finanţa mai ales proiectele din mediul urban, mai puţin cele din Regiunea Bucureşti Ilfov. Restul proiectelor vor fi suportate de bugetul de stat al României.

„Am fost în vizită la Agenţie. Ei lucrează intens, mai ales în această perioadă. Precum ştiţi, firmele pot apela la credite punte, sunt trei bănci care le pot acorda, Transilvania, BCR şi CEC. E de lăudat iniţiativa celor de la Braşov, care s-au gândit să-i cheme la sediul lor pe cei de la bănci în fiecare zi să stea de vorbă cu  beneficiarii”, a mai afirmat parlamentarul social-democrat.

În ceea ce priveşte Split TVA, deputatul PSD spune că a avut dialog cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu mici antreprenori mai ales, în perioada în care s-a dezbătut această intenţie, iar feed-backul a fost negativ: „Am ridicat această problemă în grupul parlamentar PSD, noi, deputaţii  i-am transmis ministrului de Finanțe acest lucru. Sunt mulţumită că această dezbatere a avut un efect, regândirea aplicării TVA split la firmele rău platnice şi la cele aflate în insolvenţă. Regândirea măsurii e dovada că acest act de guvernare, care se întâmplă mult la televizor, auzim vocea celor care ne-au trimis acolo”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.