Manifest pentru conștientizarea problemelor cu care se confruntă animalele

Manifest pentru conștientizarea problemelor cu care se confruntă animalele

Sâmbătă, 21 octombrie, între orele 18-22 va avea loc, în centrul Brașovului, mai exact în Piața Sfântul Ioan, o acțiune de conștientizare a gravelor probleme cu care se confruntă toate animalele, cât și a impactului negativ al consumului de animale și produse de origine animală asupra noastră ca specie și asupra Planetei. Aceasta se va desfășura cu tablete/laptopuri și măști Anonymous.

Participanții, în număr de 35-40 persoane, sunt activiști pentru drepturile animalelor veniți din toate colțurile țării pentru o unire de forțe.

Acest eveniment este destinat celor care nu sunt familiarizați cu ceea ce se întâmplă în fermele industriale de animale sau în abatoare, în industria piscicolă, celor care nu se gândesc că animalele au conștiință, capacitatea de a suferi, de a simți plăcere și durere la fel ca oamenii, că toate animalele simt la fel, indiferent că sunt considerate animale de companie sau animale destinate consumului de către oameni, împreună cu secrețiile lor, cum ar fi laptele sau ouăle.

             Prin această manifestare de tip informativ-artistic, dorim să aducem în stradă faptele de cruzime ascunse privirilor de catre industriile exploatarii animalelor și pentru câteva momente, adevărul să iasă la suprafață, atingând rațiunea și simțirea celor ce se vor opri să privească.

              Pentru o lume mai pașnică și pentru dreptul la viață al tuturor ființelor vii, fie că fac parte dintr-o specie oprimată sau nu, veganismul ca stil de viață are în vedere respectarea demnității tuturor ființelor non-umane.

        „Discuțiile se vor axa în principal pe argumente ce vizează drepturile animalelor, sănătatea oamenilor, impactul distructiv al industriei creșterii animalelor asupra mediului înconjurător si sustenabilitate. Adevărata putere a omului este compasiunea, puterea de a face în mod conștient bine, de a proteja ființele nevinovate. Sperăm  ca în viitorul apropiat lumea să înțeleagă că supraviețuirea omului nu este legată de luarea vieților altor animale”, spun organizatorii.

        În ultimii ani comunitatea vegană a încercat o schimbare a legislației privind  protecția animalelor, iar în urma eforturilor activiștilor au început să apară rezultatele.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.